Euskal Kopa

Euskal Kopa
Antolatzailea Euskadiko Saskibaloi Federazioa
Sorrera 2003 (emakumezkoak)
2011 (gizonezkoak)
Eremua  Euskal Herria
Parte hartzaileak ACB, LEB eta EBA
Garaipen gehien Gizonezkoak:
ACB: Bilbao Basket, Saski Baskonia (3)
LEB: Araberri Basket (3)
Emakumezkoak:
Hondarribia-Irun (9)
2020ko Txapeldunak Gizonezkoak:
ACB: Saski Baskonia
LEB: -
EBA: -
Emakumezkoak:
Gernika
Webgune ofiziala

Euskal Kopa Euskal Herriko saskibaloi talde onenek jokatzen duten txapelketa da.[1]. Denboraldia hasi aurretik jokatzen da. Emakumezkoen Kopa 2003 urtean hasi zen jokatzen eta gizonezkoena 2011 urtean.

Gizonezkoak ACBAldatu

Hasierako hiru edizioetan ACB Ligan zeuden euskal taldeek jokatu zuten. 2013tik aurrera berriz LEB Ligako taldeentzako txapelketa izan zen. 2016-17an bi txapelketa jokatu ziren, LEB Ligakoena eta EBA Ligakoena. 2017-18an berriz ere ACB Ligakoen txapelketa berreskuratu zen.

PalmaresaAldatu

Urtea Txapeldun Emaitza Txapeldunorde MVP Egoitza
2011 Saski Baskonia 90 – 65 Gipuzkoa Basket   Marcelinho Huertas Gasteiz
2011 Saski Baskonia 65 – 69 Bilbao Basket   D'or Fischer Bilbo
2012 Bilbao Basket 78 – 62 Gipuzkoa Basket   Lamont Hamilton Donostia
2013-
2016
ez zen jokatu
2017[2] Bilbao Basket 83-81 Gipuzkoa Basket Durango
2018[3] Bilbao Basket (LEB) 89-69 Gipuzkoa Basket (ACB) Durango
2019[4] Saski Baskonia 66-55 Bilbao Basket   Luca Vildoza Barakaldo
2020[5] Saski Baskonia 87-77 Bilbao Basket   Achille Polonara Gasteiz

FinalakAldatu

2010-11ko Euskal KopaAldatu

2011-4-14
Aurre-finala
Lagun Aro GBC 86 – 76 Bizkaia Bilbao Basket Donostia Arena 2016, Donostia
[Deia erreportaia]
2011-4-28
20:30
Finala
Caja Laboral 90 – 65 Lagun Aro GBC Fernando Buesa Arena, Gasteiz
Ikusleak: 7.100
[El Correo erreportaia]

2011-12ko Euskal KopaAldatu

2011-9-27
Final-aurrekoa
Caja Laboral 83 – 81 Lagun Aro GBC Iradier Arena, Gasteiz
Ikusleak: 5.600
[ACB erreportaia]
2012-5-11
20:15
Finala
Gescrap Bizkaia 65 – 69 Caja Laboral Bizkaia Arena Bilbo
[EiTB erreportaia]

2012-13ko Euskal KopaAldatu

2012-9-24
20:15
Final-aurrekoa
Gescrap Bizkaia 78 – 75 Caja Laboral Bizkaia Arena, Bilbo
[EiTB erreportaia]
2012-10-23
Finala
Lagun Aro GBC 62 – 78 Gescrap Bizkaia Donostia Arena 2016, Donostia
[EiTB erreportaia]

2017-18ko Euskal KopaAldatu

2017-9-02
Finala
Bilbao Basket 83 – 81 Gipuzkoa Basket Landako Kiroldegia, Durango
[www.bizkaiabasket.com erreportaia]

2018-19ko Euskal KopaAldatu

2018-9-23
Finala
Bilbao Basket 89 – 69 Gipuzkoa Basket Landako Kiroldegia, Durango
[www.mundodeportivo.com erreportaia]

2019-20ko Euskal KopaAldatu

2019-9-14
Finala
Saski Baskonia 66 – 55 Bilbao Basket Lasesarre, Barakaldo
[www.eitb.eus erreportaia]

2020-21eko Euskal KopaAldatu

2020-8-30
Finala
Saski Baskonia 87 – 77 Bilbao Basket Mendizorrotza, Gasteiz
[www.basketbasko.com erreportaia]

Sailkapen historikoaAldatu

Taldea Garaipenak Finalista Garaipen urteak
Saski Baskonia 4 0 2010-11, 2011-12, 2019-20, 2020-21
Bilbao Basket 3 3 2012-13, 2017-18, 2018-19
Gipuzkoa Basket 0 4

Gizonezkoak LEB eta EBAAldatu

PalmaresaAldatu

Urtea Liga Txapeldun Emaitza Txapeldunorde MVP Egoitza
2013 LEB Araberri Basket ligaxka Iraurgi SB - ?
2014 LEB Iraurgi SB ligaxka Araberri Basket - ?
2015 LEB Araberri Basket 71-62 Santurtzi SK - ?
2016 LEB Araberri Basket 79-75 Gipuzkoa Basket - ?
EBA Easo Loquillo 71-50 Santurtzi SK - ?
2017-
2018
ez zen jokatu
2019 LEB Iraurgi SB 80-71 Gipuzkoa Basket - Zornotza
EBA Ointxe! (Arrasate) 84-79 Saski Baskonia (B) - Arrasate
2020 LEB
EBA -

LEB SailkapenaAldatu

Taldea Garaipenak Finalista Garaipen urteak
Araberri Basket 3 1 2013-14, 2015-16, 2016-17
Iraurgi SB 2 1 2014-15, 2019-20
Santurtzi SK 0 1
Gipuzkoa Basket 0 2

EBA SailkapenaAldatu

Taldea Garaipenak Finalista Garaipen urteak
Easo Loquillo 1 0 2016-17
Ointxe! 1 0 2019-20
Santurtzi SK 0 1
Saski Baskonia (B) 0 1

EmakumezkoakAldatu

Emakumezkoen txapelketa 2003 urtean abiatu zen eta urtero joaktu izan dute euskal talde onenek.

PalmaresaAldatu

Urtea Egoitza Txapelduna Emaitza Txapeldunordea
2003 ? Hondarribia-Irun - ?
2004 Durango Hondarribia-Irun - Irlandesas (Leioa)
2005 Eskoriatza Hondarribia-Irun ligaxka Irlandesas (Leioa)
2006 Getxo Hondarribia-Irun - Irlandesas (Leioa)
2007 Eskoriatza Hondarribia-Irun 78-46 Irlandesas (Leioa)
2008 Eskoriatza Hondarribia-Irun 101-58 Biurrarena-UPV
2009 Leioa Hondarribia-Irun - UPV-Gipuzkoa
2010 Eskoriatza Hondarribia-Irun 82-55 UPV-Gipuzkoa
2011* Leioa UPV-Gipuzkoa 64-48 GDKO Ibaizabal
2012 Zalla Hondarribia-Irun 90-51 GDKO Ibaizabal
2013 Bidebieta UPV-Gipuzkoa 65-52 GDKO Ibaizabal
2014 Eskoriatza Gernika 87-56 UPV-Gipuzkoa
2015 Gasteiz Gernika 65-63 IDK-Gipuzkoa
2016[6] Gernika Gernika 54-35 Araski
2017[7] Galdakao Araski 67-65 Gernika
2018[8] Durango Araski 70-60 Gernika
2019[9] Durango Araski 50-47 Gernika
2020[10] Durango Gernika 50-43 IDK-Gipuzkoa
  • 2011ko edizioa gabonetan jokatu zen eta finala 2012ko urtarrilaren 2an izan zen.

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Finalista Garaipen urteak
Hondarribia-Irun 9 0 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2012
Gernika KESB 4 3 2014, 2015, 2016, 2020
Araski AES 3 1 2017, 2018, 2019
UPV-Gipuzkoa 2 6 2011, 2013
Irlandesas (Leioa) 0 4
GDKO Ibaizabal 0 3

ErreferentziakAldatu

  1. "La copa de los vascos, ElCorreo
  2. Berria. «Bilbo Basketek 83-81 irabazi dio GBCri Euskal Kopan» Berria . Noiz kontsultatua: 2019-09-14.
  3. «Bilbao Basket / 69-89. Un acertado Bilbao Basket se hace de nuevo con la Euskal Kopa» Mundo Deportivo 2018-09-23 . Noiz kontsultatua: 2019-09-14.
  4. «EUSKAL KOPA ACB: Kirolbet Baskonia, txapelduna Lasesarren (66-55)» www.basketbasko.com . Noiz kontsultatua: 2019-09-22.
  5. «Euskal Kopa ACB: TD Systems Baskonia, txapeldun Mendin!!! (87-77)» Euskal Saskibaloi Federazioa 2020-09-05 . Noiz kontsultatua: 2020-09-06.
  6. «Euskal Saskibaloi Federazioa - Federación Vasca de Baloncesto» www.basketbasko.com . Noiz kontsultatua: 2019-09-22.
  7. «EUSKAL KOPA: Lacturale ART Araski, txapeldun berria (67-65)» www.basketbasko.com . Noiz kontsultatua: 2019-09-22.
  8. «EUSKAL KOPA FEMENINA: RPK Araski, txapeldun!!!» www.basketbasko.com . Noiz kontsultatua: 2019-09-22.
  9. SA, Baigorri Argitaletxea. (2019-09-22). «RPK Araski txapeldun, hirugarren urtez jarraian» GARA . Noiz kontsultatua: 2019-09-23.
  10. «EKF: Lointek Gernika Bizkaia, txapeldun Landakon!!! (50-43)» Euskal Saskibaloi Federazioa 2020-09-05 . Noiz kontsultatua: 2020-09-06.

Kanpo estekakAldatu