EBA Liga (Liga Española de Baloncesto Aficionado siglak) Espainiako saskibaloi liga da, laugarren maila eta LEB Ligaren ondoren dagoena.

EgituraAldatu

Eskualdeen araberako bost multzotan liga sisteman jokatu ondoren hamasei talde onenek play-offak jokatzen dituzte LEB Ligara sartzeko. Historian zehar hainbat egitura aldaketa izan ditu hala ere.

PalmaresaAldatu

Urtea Txapelduna Finalista
1994-95 CB Gran Canaria Gijón Baloncesto
1995-96 CB Granada Valencia Basket
1996-97 Menorca Bàsquet CB Cornellà
1997-98   SD Bidegintza Zalla CB Galicia
1998-99 UB La Palma CB Calpe
1999-00 CB Cornellà UB La Palma
2000-01 Gramenet CB CB Montcada
2001-02 CB Aracena CB Canarias
2002-03 FC Barcelona B CB Montcada
2003-04 CB L'Hospitalet UB Sabadell
2004-05 CB Peñas Huesca CB Vic
2005-06 CB Prat CB Muro
2006-07 CB Santa Pola CB Illescas
2007-08 CDB Amistad y Deporte Oviedo CB
2008-09 CB Olesa   Santurtzi SK
2009-10 Oviedo CB   Iraurgi SB
2010-11   Araberri BC CB Bahía San Agustín
2011-12   Askatuak SBT CB Bahía San Agustín
2012-13 Xuventude Baloncesto Real Canoe Natación Club
2013-14 Universidad Valladolid CE Sant Nicolau
2014-15 CB Morón CB Deportivo Coín
2015-16 CB L'Hospitalet UPB Gandia
2016-17 CB Myrtia CB Martorell
2017-18 Peixefresco Marín Afanion CB Almansa
2018-19

Euskal taldeak 2018-19 denboraldianAldatu

Taldea Hiria Pabiloia Entrenatzailea Emaitza
         Ardoi KE Zizur Nagusia Udal kiroldegia 1.a
         Ointxe! Arrasate Iturripe 5.a
         Valle de Egues Sarriguren Maristas 6.a
         Santurtzi SK Santurtzi Mikel Trueba 8.a
         Loquillo Easo Donostia Jose Antonio Gasca 9.a
         Goierri Iparragirre Urretxu 11.a
         Ordizia KE Ordizia Majori 14.a (jeitsi)

Kanpo estekakAldatu