Ireki menu nagusia

Alejandro Barrenetxea Jaio (Bilbo, 1976ko martxoaren 30a - ) gimnasta ohi bizkaitarra da, bitan Olinpiar Jokoetan izandakoa.[1]

Alejandro Barrenetxea

— Gimnasta

  —
Informazio pertsonala
Izen osoa Alejandro Barrenetxea Jaio
Ordezkatutako herrialdea  Euskal Herria
Jaiotza 1976ko martxoaren 30a (43 urte)
Bilbo, Bizkaia
Diziplina Gizonezkoen gimnasia artistikoa
Kluba Nervión

BiografiaAldatu

Bilboko Nervión klubean ekin zion gimnastikari.[2]

PalmaresaAldatu

Hona hemen bere palmaresa[3]

Urtea Txapelketa Egoitza Emaitzarik onena
1996 Europako Txapelketa   Kopenhage (Danimarka) 10.a
1997 Munduko Txapelketa   Lausanne (Suitza) 9.a
Mediterranear Jokoak   Bari (Italia) 2.a
1998 Europako Txapelketa   San Petersburgo (Errusia) 6.a
2000 Olinpiar Jokoak   Sydney (Australia) 11.a
Europako Txapelketa   Bremen (DEU) 7.a
2001 Munduko Txapelketa   Gent (Belgika) 14.a
Mediterranear Jokoak   Tunis (Tunisia) 3.a
2002 Munduko Txapelketa   Debrecen (Hungaria) 21.a
Europako Txapelketa   Patras (Grezia) 7.a
2003 Munduko Txapelketa   Annaheim (AEB) 10.a
2004 Olinpiar Jokoak   Atenas (Grezia) 10.a

ErreferentziakAldatu