Ireki menu nagusia

Manuel Galera Memoriala

Manuel Galera-Armilla Hiria Memoriala Granadako probintziako Armilla hirian ospatzen zen txirrindularitza lasterketa bat izan zen. 33 edizio korritu ziren 1972 eta 2004 artean. Genil Kirol taldeak antolatua lehen hiru edizioetan (1972tik 1974ra eta 1975ean laguntzaile bezala), horietako lehena 1972ko azaroan, 1972ko Andaluziako Itzulian, otsailak 14an ospatu zen etapan Manuel Galera erorketa baten ondorioz hil ondoren, eta gainontzekoak (1975etik 2004 artekoak) Galera Txirrindularitza Taldeak antolatu zituen, ondoren, Espainiako txirrindularitza egutegian 2004 arte jarraituz.

Manuel Galera omentzen zuen, Granadako Armilla hirian jaio eta 1972an Andaluziako Itzulia korritzen ari zela, Cabrako Mojón mendatean jasan zuen istripu batean hil zen espainiar txirrindulari bat. Bitxikeria bezala, proba honen lehen edizioetan, bera hil eta hurrengo 15 urteetan, proba hasi aurretik Manuel Galera Granadako hilerrian bere hilobian lore koroak jarriz omentzen zela aipatu behar da. Genil Kirol Taldeak, Galeraren omenez, gainera, Andaluziako lehen txirrindularitza eskol sortu zuen, taldea "Genil Kirol Taldea-Manuel Galera Txirrindularitza Eskola" deitzera pasa zelarik.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1972   Esteban García Roldán   Ramón Guerrero Pozas   José Domínguez Pérez
1973   Ramón Guerrero Pozas   Juán Cantero López   Alfonso Vílchez García
1974   Francisco Martín Peregrín   Juán J. Ariza Neri   José López Iglesias
1975   Juán Cantero López   Enrique Bayo   Enrique Guerrero
1976   Juán Cantero López   Ramón Guerrero Pozas   Jorge Díaz Aguado
1977   Juán Enrique Bayo    
1978   Francisco Martín Peregrín   Juán Cantero López   Juán Enrique Bayo
1979   Miguel A. Fernández Vico   Jesús Gómez Vergara   José Luis Blanco
1980   Ángel Arroyo Lanchas   Enrique Aja   Jesús Manzaneque
1981   Juan Fernández Martín   Ángel Ocaña   Enrique Martínez Heredia
1982   Jesús Guzmán   Francisco Albelda   Ignacio Fandos
1983   Jesús Guzmán   José Recio   Ángel Arroyo
1984   José Luís Navarro   Jerónimo Ibáñez   José María González Barcala
1985   Ángel Ocaña   Francisco Espinosa   José Luis Laguía
1986   Vicente Ridaura   Francisco Espinosa   Eduardo Chozas
1987   Juan Martínez Oliver   Francisco Espinosa   Roque de la Cruz
1988   Miguel Ángel Martínez Torres   Pedro Delgado   Juan Martínez Oliver
1989   Jesús Cruz Martín Pérez   Arturo Geriz   Pedro Delgado
1990   Jesús Blanco Villar   Jesús Cruz Martín Pérez   Antonio Miguel Díaz
1991   Víktor Klimov   Oleg Chujda   Enrique Aja
1992   Francisco Cabello   José Luis Rodríguez García   Rafael Ruiz Erencia
1993   Stephen Hodge   José María Jiménez   Víktor Klimov
1994   José María Jiménez   Pedro Delgado   Ignacio García Camacho
1995   Ignacio García Camacho   Asiate Saitov   José Antonio Espinosa
1996   Iñaki Aiarzaguena   Vicente García Acosta   Francisco Cabello
1997   Pablo Lastras   Eladio Jiménez   Txema del Olmo
1998   Iñigo González de Heredia   Francisco Javier Cerezo   Aitor Kintana
1999   Juan Carlos Vicario   Manuel Beltrán   Juan Miguel Mercado
2000   Oscar Sevilla   David Clinger   José Gutiérrez
2001   Pablo Lastras   César García Calvo   Borislav Vladislav
2002   Carlos Garcia Quesada   Manuel Beltrán   Antoni Tauler
2003   Pedro Diaz Lobato   Francisco Mancebo   David Navas
2004   Luis Pasamontes   José Antonio López Gil   Koldo Fernández de Larrea
  • 1972 eta 1979 artean zaletuen mailan jokatu zen. 1980tik 2004ra profesionaletan.

Kanpo estekakAldatu