Ireki menu nagusia

José María Errandonea

José María Errandonea Urtizberea (Irun, 1940ko abenduaren 12a - ) euskal txirrindulari ohia da.

José María Errandonea
Bizitza
Jaiotza Irun1940ko abenduaren 12a (78 urte)
Herrialdea  Gipuzkoa, Euskal Herria
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Ibilbidea
Taldeak Urteak
Pelforth-Sauvage-Lejeune 1964-1965
Fagor 1966-1970
 

IbilbideaAldatu

Pistan hasi eta 1964an Olinpiar Jokoetan hartu zuen parte[1], esprint eta jazarpenean hain zuzen ere[2].

Errepidera pasa eta 1962 eta 1970 artean txirrindulari profesionala izan zen, 14 garaipen lortuz[3].

PalmaresaAldatu

1961

  • Espainiako Jazarpen Txapelketa (pista)

1966

1967

1968

1970

Emaitzak lasterketa nagusietanAldatu

Lasterketa 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969 1970
Italiako Giroa - - - - - - 40.a - -
Frantziako Tourra - - - - 56.a utzi - - -
Espainiako Vuelta - - - utzi 10.a 23.a 4.a - 35.a
Txirrindularitzako Munduko Txapelketak   - - - - - - - - -

TaldeakAldatu

ErreferentziakAldatu