Ireki menu nagusia

Zerrenda:Euskal Herriko eraikinik garaienak

Bilboko eraikinik garaienen irudikapen grafikoa.

Ondoko zerrenda honek, Euskal Herriko eraikinik garaienak biltzen ditu. Elizak, tximiniak eta bestelakoak ez dira kontutan hartzen. 70 metro eta 20 solairutik gorako eraikinak agertzen dira, eta solairuen kontaketan beheko solairua ere kontutan izan da.

Dorre hauetariko gehienak 1960ko hamarkada eta 1970eko hamarkadetan eraikiak dira. Dena dela, azken urteetan eraikin garaiak eraikitzeko joera nagusitzen ari da berriz ere, batez ere, hiriburu handienetan.

ZerrendaAldatu

Eraikin guztiakAldatu

Postua Eraikinaren izena Argazkia Udalerria Probintzia Garaiera (m) Solairuak Urtea Eraikinaren egoera
1. Iberdrola Dorrea Bilbo   Bizkaia 165 metro 41 2011 Eraikia
2. Bilboko Atea dorrea Barakaldo   Bizkaia 126 metro 37 Proiektuan
3. Garellano 1 Bilbo   Bizkaia 116 metro[1] 36 Proiektuan
4. Bizkaia dorrea Bilbo   Bizkaia 106 metro 33 2019 Eraikitzen
5. BBK Dorrea Bilbo   Bizkaia 104 metro[2] 22 Proiektuan
6. Arostegi Dorrea Iruñea   Nafarroa 99 metro 25 Proiektuan
7. BEC Dorrea Barakaldo   Bizkaia 98 metro 28 2006 Eraikia
8. Garellano 3 Bilbo   Bizkaia 98 metro 30 2015 Eraikia
9. Bolueta 1 eta 2 Dorreak Bilbo   Bizkaia 95 metro 28 2018 Eraikitzen
10. BBVAren Dorrea Bilbo   Bizkaia 88 metro[3] 22 1968 Eraikia
10. Garellano 4 Bilbo   Bizkaia 88 metro 27 2015 Eraikia
12. Isozaki dorreak Bilbo   Bizkaia 83 metro 22 2007 Eraikiak
13. Bolueta 3 Dorrea Bilbo   Bizkaia 80 metro 24 Proiektuan
13. Pormetxeta Dorrea Barakaldo   Bizkaia 80 metro 22 Proiektuan
15. Garellano 5 Bilbo   Bizkaia 78 metro 24 2015 Eraikia
16. Unzaga Dorrea Eibar   Gipuzkoa 77 metro 23 1969 Eraikia
17. Atotxako Dorrea Donostia   Gipuzkoa 76 metro 21 1972 Eraikia
18. Etxetxuko Dorreak Bilbo   Bizkaia 75 metro 21 1971 Eraikiak
18. Zabalburuko Dorreak Bilbo   Bizkaia 75 metro 21 1974 Eraikiak
18. San Bizenteko Dorreak Barakaldo   Bizkaia 75 metro 22 2005 Eraikiak
21. Salburua bulebarra 31 Gasteiz   Araba 74 metro[4] 21 2009 Eraikia
22. Ugasko 1 eta 3 Dorreak Bilbo   Bizkaia 73 metro 21 Eraikiak
23. Vallehermoso Dorrea Barakaldo   Bizkaia 72 metro 21 2005 Eraikia
24. Eguzki dorrea Arrasate   Gipuzkoa 72 metro 21 1971 Eraikia
25. Bolueta 4 Dorrea Bilbo   Bizkaia 71 metro[5] 21 Proiektuan
25. Onddi Dorrea Hernani   Gipuzkoa 71 metro 23 Eraikia
27. Eraikin Singularra Iruñea   Nafarroa 70 metro 19 1976 Eraikia
27. Ugasko 2 Dorrea Bilbo   Bizkaia 70 metro 20 Eraikia
27. Blas de Otero 10-14 Bilbo   Bizkaia 70 metro 21 Eraikia
27. Etxezuri Dorreak Bilbo   Bizkaia 70 metro 20 1975 Eraikia
31. Salburua bulebarra 27 Gasteiz   Araba 69 metro[6] 21 2011 Eraikia
32. Magallanes Dorreak Barakaldo   Bizkaia 68 metro[7] 19 Eraikia
33. Basoko Dorrea Iruñea   Nafarroa 65 metro[8] 20 1969 Eraikia
34. Salburua bulebarra 23 Gasteiz   Araba 65 metro[9] 21 2009 Eraikia
35. Salburua bulebarra 29 Gasteiz   Araba 21 2010 Eraikia
36. Salburua bulebarra 25 Gasteiz   Araba 21 2010 Eraikia
     Une honetan garaiena dena

Etxebizitza dorreakAldatu

Postua Eraikinaren izena Argazkia Udalerria Probintzia Garaiera (m) Solairuak Urtea Eraikinaren egoera
1. Bilboko Atea dorrea Barakaldo   Bizkaia 126 metro 37 Proiektuan
2. Garellano 1 Bilbo   Bizkaia 116 metro 36 Proiektuan
3. Bizkaia dorrea Bilbo   Bizkaia 106 metro 33 2019 Proiektuan
4. Arostegi Dorrea Iruñea   Nafarroa 99 metro 25 Proiektuan
5. Garellano 3 Bilbo   Bizkaia 98 metro 30 2015 Eraikia
6. Bolueta 1 eta 2 Dorreak Bilbo   Bizkaia 95 metro 28 2018 Eraikitzen
7. Garellano 4 Bilbo   Bizkaia 88 metro 27 2015 Eraikia
8. Isozaki dorreak Bilbo   Bizkaia 83 metro 22 2007 Eraikiak
9. Bolueta 3 Dorrea Bilbo   Bizkaia 80 metro 24 Proiektuan
9. Pormetxeta Dorrea Barakaldo   Bizkaia 80 metro 22 Proiektuan
10. Garellano 5 Bilbo   Bizkaia 78 metro 24 2015 Eraikia
11. Unzaga Dorrea Eibar   Gipuzkoa 77 metro 23 1969 Eraikia
12. Atotxako Dorrea Donostia   Gipuzkoa 76 metro 21 1972 Eraikia
13. Etxetxuko Dorreak Bilbo   Bizkaia 75 metro 21 1971 Eraikiak
13. Zabalburuko Dorreak Bilbo   Bizkaia 75 metro 21 1974 Eraikiak
13. San Bizenteko Dorreak Barakaldo   Bizkaia 75 metro 22 2005 Eraikiak
     Une honetan garaiena dena

Bulego dorreakAldatu

Postua Eraikinaren izena Argazkia Udalerria Probintzia Garaiera (m) Solairuak Urtea Eraikinaren egoera
1. Iberdrola Dorrea Bilbo   Bizkaia 165 metro 41 2011 Eraikia
2. BBK Dorrea Bilbo   Bizkaia 104 metro[10] 22 Proiektuan
3. BEC Dorrea Barakaldo   Bizkaia 98 metro 28 2006 Eraikia
4. BBVAren Dorrea Bilbo   Bizkaia 88 metro[11] 22 1968 Eraikia
5. Albia Dorrea 1 Bilbo   Bizkaia 70 metro 19 1970 Eraikia
6. Sanreza eraikina Bilbo   Bizkaia 65 metro 18 Eraikia
6. Boulevard Dorrea Gasteiz   Araba 65 metro 16 2007 Eraikia
8. Bidebietako bulego dorrea Donostia   Gipuzkoa 17 Eraikia
9. Albia Dorrea 2 Bilbo   Bizkaia 50 metro 13 1970 Eraikia
10. Bilbao World Trade Center Bilbo   Bizkaia Proiektuan
     Une honetan garaiena dena
Iturria
Emporis.com webgunea.

Ikus, gaineraAldatu

ErreferentziakAldatu

Kanpo loturakAldatu