Euskal Herriko Sega Txapelketa

Euskal Herriko Sega Txapelketa 1965 urteaz geroztik jokatzen den sega-joko proba nagusia da.

Euskal Herriko Sega Txapelketa
Kirola sega-jokoa
Antolatzailea Euskadiko Herri Kirol Federazioa
Sorrera 1965
Eremua  Euskal Herria
Tokia Aldakorra
Lana ordubete
Garaipen gehien Bixente Mitxelena (5)
Txapelduna Gizonezkoak:
Julen Gabirondo (2021)
Emakumezkoak:
Alatzne Etxaburua (2018)
Julen Gabirondo, 2017ko txapela buruan.
Segalaria Zaldibian.

GizonezkoakAldatu

Palmaresa[1][2]Aldatu

Urtea Tokia Txapelduna Bigarrena Kiloak
1965 ? Benito Otegi ? ?
1987 Elosu Celestino Aburuza Kerman Egiluz 2.825,4 kg
1989 ? Joxe Gabirondo ? ?
1990 Oiartzun Kerman Egiluz Iñaki Bengoetxea 3.760 kg
1991 ? Joxe Gabirondo ? ?
1992 ? Joxe Gabirondo ? ?
1993 ? Iñaki Bengoetxea ? ?
1994 ? Bixente Mitxelena "Etxetxo" 2.794,5 kg
1995 Hernani Joxe Gabirondo ? 2.527 kg
1996 ? "Etxetxo" ? 2.733,5 kg
1997 ? Jon Lapazaran ? 2.684 kg
1998 ? Mikel Aranalde ? 2.698 kg
1999 ? Bixente Mitxelena ? 2.638,5 kg
2000 ? Bixente Mitxelena ? 2.572,5 kg
2001 ? Bixente Mitxelena ? 2.547 kg
2002 ? Jon Lapazaran ? 1.963 kg
2003 ? "Urki" ? 1.761,5 kg
2004 ? Bixente Mitxelena ? 2.755,5 kg
2005 ? Juan Manuel Erasun ? 4.120,5 kg
2006 ? Andoni Goikoetxea ? ?
2007 Oiartzun Jon Lapazaran "Urki" ?
2008 Leitza Arkaitz Arteaga Andoni Goikoetxea 1.914,5 kg
2009[3] Aizarna Juan Joxe Lizaso ? ?
2010 Oiartzun "Urki" Jon Kanflanka ?
2011 Oiartzun Juan Joxe Lizaso Jon Kanflanka 5.451 kg
2012 Leitza "Urki" Mikel Alkorta 2.996 kg
2013[4] Gasteiz Igor Esnaola Juan Joxe Lizaso 4.240,5 kg
2014[5] Leitza Igor Esnaola Juan Joxe Lizaso 3.132 kg
2015[6] Asteasu Julen Gabirondo Igor Esnaola 3.735 kg
2016[7] Asteasu Igor Esnaola Jokin Etxeberria 2.884 kg
2017[8] Asteasu Julen Gabirondo Jokin Etxeberria 3.761 kg
2018[9] Asteasu Julen Gabirondo Jokin Etxeberria 2.571 kg
2019[10] Asteasu Iban Pardo Julen Gabirondo 3.806 kg
2020
2021[11] Murueta Julen Gabirondo Xabier Zaldua 1.820 kg

GaraipenakAldatu

Ekitaldi batzuen emaitzak falta dira.

Segalaria Garaipenak Urteak
Bixente Mitxelena 5 1994, 1999, 2000, 2001, 2004
Joxe Gabirondo 4 1989, 1991, 1992, 1995
Julen Gabirondo 4 2015, 2017, 2018, 2021
Jon Lapazaran 3 1997, 2002, 2007
Jexux Mari Ormaetxea "Urki" 3 2003, 2010, 2012
Igor Esnaola 3 2013, 2014, 2016
Juan Joxe Lizaso 2 2009, 2011
hainbat 1

EmakumezkoakAldatu

PalmaresaAldatu

Urtea Tokia Txapelduna Bigarrena Kiloak
2013 ? Alatzne Etxaburua Irati Astondoa ?
2014 Aia Alatzne Etxaburua Irati Astondoa 658,5 kg
2015 Aia Irati Astondoa Alatzne Etxaburua ?
2016 ? ? ? ?
2017 ? ? ? ?
2018[12] Zizurkil eta Kortezubi Alatzne Etxaburua Alaitz Imaz 1.143 kg

ErreferentziakAldatu

  1. «Berria.eus | Inprimatzeko bertsioa» paperekoa.berria.eus (Noiz kontsultatua: 2018-08-17).[Betiko hautsitako esteka]
  2. Berria.eus. «AZKEN TXAPELDUNAK» Berria (Noiz kontsultatua: 2018-08-17).
  3. «Aizarna.com :: Euskadiko Sega Txapelketa Aizarnan (2009)» aizarna.com (Noiz kontsultatua: 2021-03-11).
  4. Berria.eus. «Igor Esnaola nagusitu da Euskal Herriko Txapelketan» Berria (Noiz kontsultatua: 2018-08-17).
  5. Berria.eus. «Igor Esnaola eta Idoia Etxeberria, txapeldun» Berria (Noiz kontsultatua: 2018-08-17).
  6. «Urola Kostako HitzaEuskal Herriko sega txapelketa Archives - Urola Kostako Hitza» urolakosta.hitza.eus (Noiz kontsultatua: 2018-08-17).[Betiko hautsitako esteka]
  7. «Igor Esnaola txapeldun» https://ataria.eus (Noiz kontsultatua: 2018-08-17).
  8. «Julen Gabirondo, Euskal Herriko txapeldun» https://ataria.eus (Noiz kontsultatua: 2018-08-17).
  9. «Julen Gabirondo, Euskal Herriko txapeldun» https://ataria.eus (Noiz kontsultatua: 2018-08-17).
  10. «Iban Pardo zestoarrak irabazi du Euskal Herriko sega txapelketa» Urola Kostako Hitza 2019-07-28 (Noiz kontsultatua: 2019-07-28).
  11. (Gaztelaniaz) «Julen Gabirondo iguala a su tío Joxe» El Diario Vasco 2021-08-30 (Noiz kontsultatua: 2021-08-30).
  12. «Alatzne Etxaburuaren azken txapela» https://ataria.eus (Noiz kontsultatua: 2018-08-17).

Kanpo estekakAldatu