Ireki menu nagusia


Virtus Pallacanestro Bologna saskibaloi talde italiarra da, 1927an Bolonian sortutakoa eta Europako inoizko talde hoberenen artean duguna.

Virtus Pallacanestro Bologna
Ligak Lega Serie A
Sorrera 1871
Pabiloia Unipol Arena
Kokapena Bolonia,
Taldearen koloreak          
Lehendakaria Renato Villalta
Entrenatzailea Giorgio Valli
Webgunea virtus.it
Uniformeak
Kit body Jersey VirtusBologna 2009.png
Etxean elastikoa
Kit shorts blacktop.png
Taldearen koloreak
Etxean
Kit body Jersey2 VirtusBologna 2009.png
Kanpoan elastikoa
Kit shorts whitetop.png
Taldearen koloreak
Kanpoan

Eduki-taula

Sponsorren zerrendaAldatu

  • Sponsorrik gabe (1945–53)
  • Minganti (1953–58)
  • Oransoda (1958–60)
  • Idrolitina (1960–61)
  • Sponsorrik gabe (1961–62)
  • Knorr (1962–65)
  • Candy (1965–69)
  • Sponsorrik gabe (1969–70)
  • Norda (1970–74)
  • Sinudyne (1974–80)
  • Granarolo (1983–86)
  • Dietor (1986–88)
  • Knorr (1988–93)
  • Buckler (1993–96)
  • Kinder (1996-02)
  • Sponsorrik gabe (2002–03)
  • Carisbo Virtus (2003–04)
  • Caffè Maxim (2004–05)
  • VidiVici (2005–07)
  • La Fortezza (Serie A), VidiVici (EuroLeague) (2007–08)
  • La Fortezza (Serie A), Virtus BolognaFiere (EuroChallenge) (2008–09)
  • Canadian Solar (2009–12)
  • SAIE3 (2012-2013)[1]
  • Oknoplast (2013)[2]
  • Granarolo (2013-)

PalmaresaAldatu

  • Kontinente arteko Kopa:
    • Txapelduna (0)
    • Finalista (2): 1993, 1995.
  • Europako kopa:
    • Txapelduna (2): 1998, 2001.
    • Finalista (3): 1981, 1999, 2002.
  • Europako Errekopa:
    • Txapelduna (1): 1990.
    • Finalista (2): 1978, 2000.
  • Italiako Liga (15): 1946, 1947, 1948, 1949, 1955, 1956, 1976, 1979, 1980, 1984, 1993, 1994, 1995, 1998, 2001.
  • Italiako Kopa (8): 1974, 1984, 1989, 1990, 1997, 1999, 2001, 2002.
  • Italiako Superkopa (1): 1995.

2013-14 denboraldiko taldeaAldatu

Virtus Pallacanestro Bologna taldeko jokalariak
Jokalariak Entrenatzaileak
Pos. # Herr. Abizena eta izena Alt. Pis. Adina
Heg. 6   Gaddefors, Viktor 2.01 m 92 kg &0000000000000026.00000026 ((1992-08-28)1992(e)ko abuztuak 28)
Antol. 7   Hardy, Dwight 1.88 m 89 kg &0000000000000031.00000031 ((1987-12-02)1987(e)ko abenduak 2)
Antol. 12   Imbrò, Matteo 1.92 m 94 kg &0000000000000025.00000025 ((1994-02-12)1994(e)ko otsailak 12)
Heg. 13   Fontecchio, Simone 2.01 m 91 kg &0000000000000023.00000023 ((1995-12-09)1995(e)ko abenduak 9)
Pib. 23   Jordan, Jerome 2.13 m 115 kg &0000000000000032.00000032 ((1986-09-29)1986(e)ko irailak 29)
Antol. 32   Warren, Willie 1.93 m 91 kg &0000000000000029.00000029 ((1989-10-22)1989(e)ko urriak 22)
Pib. 33   King, Shawn 2.08 m 100 kg &0000000000000037.00000037 ((1982-06-07)1982(e)ko ekainak 7)
G/F 44   Walsh, Matt 1.99 m 93 kg &0000000000000036.00000036 ((1982-12-02)1982(e)ko abenduak 2)
H.-pib. 53   Ebi, Ndudi 2.06 m 109 kg &0000000000000035.00000035 ((1984-06-18)1984(e)ko ekainak 18)
Entrenatzaile nagusia
Entrenatzaile laguntzailea(k)

Oharrak
  • (C) Kapitaina
  •   Zauritua

Jokalariak
Eguneratze data: 2014-4-9

Jokalari ezagunakAldatu

ErreferentziakAldatu

Kanpo loturakAldatu