Toto Cutugno

Salvatore "Toto" Cutugno (Fosdinovo, 1943ko uztailaren 7a) italiar pop egile abeslaria eta musikaria da. 1980an Sanremoko kantu jaialdia irabazi zuen "Solo noi" abestiarekin. 1983ko "L'italiano" abestiarekin entzute handia lortu zuen nazioartean. 1990eko Eurovision Abesti Lehiaketa irabazi zuen "Insieme: 1992" abestiarekin.

Toto Cutugno
Toto Cutugno.jpg
Bizitza
Izen osoa Salvatore Cutugno
Jaiotza Fosdinovo1943ko uztailaren 7a (77 urte)
Herrialdea  Italia
Hezkuntza
Hizkuntzak italiera
Jarduerak
Jarduerak abeslaria, egile abeslaria, musikagilea, kantugilea, telebista aurkezlea, artista eszenikoa, multi-instrumentalist (en) Itzuli, keyboardist (en) Itzuli, gitarra-jotzailea, aurkezlea, saxofoi-jotzailea, akordeoi-jotzailea, bateria-jotzailea eta estudioko musikaria
Jasotako sariak
Izengoitia(k) Toto Cutugno
Genero artistikoa popa
Ahots mota baritonoa
Musika instrumentua gitarra
saxofoia
giltzadia
Perkusio instrumentua
ahotsa
Diskoetxea Carosello
IMDb nm0194045
totocutugno.it

DiskografiaAldatu

  • Albatros (1976)
  • Come ieri, come oggi, come sempre (1978)
  • Voglio l'anima (1980)
  • Innamorata, innamorato, innamorati (1981)
  • La mia musica (1982)
  • L'italiano (1983)
  • Per amore o per gioco (1985)
  • Azzura malinconia (1986)
  • Mediterraneo (1987)
  • Toto Cutugno (1990)
  • Insieme 1992 (1990)
  • Non è facile essere uomini (1992)
  • Voglio andare a vivere in campagna (1995)
  • Canzoni nascoste (1997)
  • Il treno va (2002)
  • Cantando (2004)
  • Come noi nessuno al mondo (2005)
  • Un falco chiuso in gabbia (2008)
  • I Miei Sanremo (2010)
  • Ritratto: 50 anni di musica, CD triplo* (2015)


  Artikulu hau Italiako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.