Ramón de Lafuente Leal (Bilbo, 1907ko abenduaren 31 - Madril, 1973ko irailaren 15a) euskal herritar futbolaria izan zen, Athleticen jokatu zuena.[1][2]

Ramón Lafuente
Athletic 1931 (Lafuente).jpg
Bizitza
Jaiotza Bilbo1907ko abenduaren 31
Herrialdea  Bizkaia, Euskal Herria
Heriotza Madril1973ko irailaren 15a (65 urte)
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak futbolaria eta futbol entrenatzailea
Ibilbidea
Taldeak Urteak J G
Flag of None.svg Barakaldo CF1923 / 192600
600px Gray HEX-C0C0C0 White Red HEX-EE3123 Black.svg Bilboko Athletic Kluba1926 / 19349624
Flag of Spain.svg Espainiako futbol selekzio nazionala1927 / 193580
600px Blue HEX-2C2E91 White triangle on White Red HEX-F03121 stripes.svg Club Atlético de Madrid1934 / 1936201
 
Posizio edo espezialitatea aurrelaria

Athleticeko lehendabiziko aurrealde historikoa, Gorostiza, "Bata", Txirri II.a eta Iraragorrirekin. Taldeak 4 Kopa eta 3 Liga lortu zituen.

KlubakAldatu

Kluba Herrialdea Urtea
Barakaldo CF   Bizkaia 1924-1926
Athletic Club   Bizkaia 1926-1934
Atlético Madrid   Espainia 1934-1935

PalmaresaAldatu

Titulua Kluba Urtea
Errege Kopa Athletic Club 1930
Liga Athletic Club 1930
Errege Kopa Athletic Club 1931
Liga Athletic Club 1931
Errepublikako Presidentearen Kopa Athletic Club 1932
Errepublikako Presidentearen Kopa Athletic Club 1933
Liga Athletic Club 1934

ErreferentziakAldatu


  Artikulu hau Bizkaiko biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.