Agustín Sauto

futbolari espainiarra

Agustín Sauto Arana (Barakaldo, 1908ko maiatzaren 11 - Trapagaran, 1986ko abuztuaren 21a), Bata izenez ezaguna, Bilboko Athletic Klubeko jokalaria izan zen.[1]

Agustín Sauto
Foto Bata.png
Bizitza
Jaiotza Barakaldo1908ko maiatzaren 11
Herrialdea  Bizkaia, Euskal Herria
Heriotza Trapagaran1986ko abuztuaren 21a (78 urte)
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak futbolaria
Ibilbidea
Taldeak Urteak J G
Flag of None.svg Barakaldo CF1925 / 1929
600px Gray HEX-C0C0C0 White Red HEX-EE3123 Black.svg Bilboko Athletic Kluba1929 / 1936118108
Flag of Spain.svg Espainiako futbol selekzio nazionala1931 / 193110
Flag of None.svg Barakaldo CF1939 / 1943
 
Posizio edo espezialitatea aurrelaria

Barakaldarra jaiotzez, 1929-1930 denboraldian egin zuen Athletic taldearekin debuta, Real Madrid taldearen aurka. Guztira, zazpi denboraldi egin zituen taldean, 1929tik 1936. urtera bitarte. Lau liga eta hiru errege kopa irabazi zituen, guztira 118 partidu jokatuz.

Espainiako futbol ligan 111 gol sartu zituen, eta errege kopan 34 gol. Espainiar selekzioarekin behin jokatu zuen.

KlubakAldatu

Kluba Herrialdea Urtea
Unión de San Vicente   Bizkaia 1924-1925
Barakaldo CF   Bizkaia 1925-1929
Athletic Club   Bizkaia 1929-1936
Barakaldo CF   Bizkaia 1939-1943

PalmaresaAldatu

Titulua Kluba Urtea
Errege Kopa Athletic Club 1930
Liga Athletic Club 1930
Errege Kopa Athletic Club 1931
Liga Athletic Club 1931
Pichichi Saria Athletic Club 1931
Errepublikako Presidentearen Kopa Athletic Club 1932
Errepublikako Presidentearen Kopa Athletic Club 1933
Liga Athletic Club 1934
Liga Athletic Club 1936

ErreferentziakAldatu


  Artikulu hau Bizkaiko biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.