Ireki menu nagusia

Patxi Andion, jaiotzez izenez Francisco José Andion González (1947ko urriaren 6a, Madril) euskal herritar kantautore, musikari, aktore, idazle eta soziologia irakasle bat da. 1970eko hamarkadan hainbat filma antzeztu zituen eta nagusiki kantautorea izateagatik ezaguna da.

Patxi Andion
Bizitza
Jaiotza Madril1947ko urriaren  6a (71 urte)
Herrialdea  Espainia
Familia
Ezkontidea(k) Amparo Muñoz Itzuli
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak aktorea, kantugilea, unibertsitateko irakaslea, musikaria, idazlea eta abeslaria
Enplegatzailea(k) University of Castile-La Mancha Itzuli
IMDb nm0027907

Nagusiki gaztelaniaz abestu izan da, halere euskaraz ere abesti izan du, Jose Mari Iparragirre kantautore ospetsuaren Trapu zaharrak abestiaren bere bertsioak ospea izan zuelarik.

Euskaldun jatorriko familia batekoa da, Madrilen jaio eta berehala bere familia eta bera Euskal Herrira itzuli ziren, haurtzaroa bertan biziz, ondorioz euskaldun sentitzen da. Helduaroan aldiz, Madrilen bizitu izan da.

Eduki-taula

DiskografiaAldatu

  • Retratos. (1969)
  • Once canciones entre paréntesis. (1971)
  • Palabra por palabra. (1972)
  • Posiblemente. (1972)
  • A donde el agua. (1973)
  • Jose Maria Iparragirre Patxi Andion'en era. (1973)
  • Como el viento del norte. (1974)
  • El libro de buen amor. (1975)
  • Viaje de ida. (1976)
  • Cancionero prohibido. (1978)
  • Arquitectura. (1979)
  • Evita (musikala). (1981)
  • Amor primero. (1983)
  • El balcón abierto.(1986)
  • Nunca, nadie. (1998)
  • Porvenir. (2010)
  • 4DM (Cuatro días de Mayo). (2014)
  • Atiempo. (estrenatzeke)

ElkarlanakAldatu

Soinu bandaAldatu

FilmografiaAldatu

LiburuakAldatu

  • Canciones y otras palabras previas (1980), Emiliano Escolar argitaletxea.
  • Susan (todo está por vivir) (1983), Nueva Politécnica argitaletxea.
  • La virtud del asesino (1998), Planeta argitaletxea.
  • La caza racional (2003), Universidad de Castilla-La Mancha argitaletxea.