Ireki menu nagusia

Michael Rasmussen (Holbæk, Danimarka 1974ko ekainaren 1a- ) daniar txirrindulari ohia da. Txirrindulari profesionaletan pasa baino lehen Mountain Bike lasterketetan parte hartzen zuen.

Michael Rasmussen
Michaelrasmussen.jpg
Bizitza
Jaiotza Tølløse Municipality Itzuli1974ko ekainaren  1a (45 urte)
Herrialdea  Danimarka
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia
Pisua 59 kilogramo
Altuera 174 zentimetro

2002an debutatu zuen profesionaletan CSC-Tiscali (2002) Rabobank (2003)taldean parte hartu baino lehenago.

2007ko Tour de Franceko lasterketan, liderra joan zenean hiru minutu abantailarekin eta lau etapa zirenean, bere taldeak eskatu zion lasterketa uztea positiboa eman ondoren. Arrazoiak gezurrak esan zituelako eta taldearen araudia hautsi zuela argudiatuta. Rabobank taldearen arabera, Rasmussenek ekainean Mexikon zegoela esan zien, baina gerora Italian egon zela jakin zuen taldeak. Tarte horretan, Rasmussenek ez zituen Danimarkako Txirrindularitza Federazioak egin beharreko dopinaren kontrako kontrol bi pasa.


PalmaresaAldatu

Urtea Lasterketa
2002 Euskal Herriko Itzulia - Etapa bat
2003 Espainiako Itzulia - Etapa bat
2004 Dauphiné Libéré - Etapa bat
2005 Tour de France - Etapa bat eta mendiko saria
2006 Tour de France - Etapa bat eta mendiko saria
2007 Tour de France - Bi etapa (lasterketatik kanporatuta positiboa eman zuelako

TaldeakAldatu

Urtea Taldea
2002 CSC-Tiscali
2003-2007 Rabobank
Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Michael Rasmussen