Marokoko futbol selekzio nazionala

Marokoko futbol selekzio nazionala herrialde hartako ordezkaria da. Etxeko partidak Stade Adrar zelaian jokatzen ditu, Agadir hirian.

Marokoko futbol selekzio nazionala
Herrialdea Maroko
Izengoitiaسُود الأطلس / Igrzamn n Atlasi (Atlasko lehoiak)
ElkarteaMoroccan Football Federation (en) Itzuli
SelekzionadoreaWalid Regragui (en) Itzuli, Henri Michel (en) Itzuli, Hervé Renard (en) Itzuli, Vahid Halilhodžić eta Ezzaki Badou (en) Itzuli
KapitainaRomain Saïss (en) Itzuli eta Mehdi Benatia
Partida gehienNoureddine Naybet (115)
GoleatzaileaAhmed Faras (36)
FIFA kodeaMAR
FIFA sailkapena22
Taldearen koloreak Taldearen koloreak Taldearen koloreak
Taldearen koloreak
Taldearen koloreak
 
Etxekoa
Taldearen koloreak Taldearen koloreak Taldearen koloreak
Taldearen koloreak
Taldearen koloreak
 
Kanpokoa
Historiala
Lehen partida
Maroko Maroko 3 - 3 Irak Irak
Libano, 1957ko urriaren 19a
Emaitzarik onena
Maroko Maroko 13 - 1 Saudi Arabia Saudi Arabia
Casablanca, 1961eko irailaren 6a
Emaitzarik okerrena
Hungaria Hungaria 6 - 0 Maroko Maroko
Tokio (Japonia), 1964ko urriaren 11
Parte-hartzailea
Marokoko selekzioa 2009an.

Afrikako selekzio bakarra da Munduko Txapelketa batean finalerdietara iristen.

Palmaresa

aldatu
  • Txapelduna (1): 1976.
  • Txapeldunordea: 2004.
  • Hirugarren postua: 1980.
  • Laugarren postua: 1986 eta 1988.
  • Txapelduna (1): 2012.

Ibilbidea

aldatu
Urtea Munduko Txapelketa
1930-
1966
ez zen sailkatu
1970 14.a
1974-
1982
ez zen sailkatu
1986 11.a
1990 ez zen sailkatu
1994 23.a
1998 18.a
2002-
2014
ez zen sailkatu
2018 27.a
2022

Uniformea

aldatu
     
 
 
 
2010
     
 
 
 
2014
     
 
 
 
2018
     
 
 
 
2022

Jokalari aipagarrienak

aldatu

2022ko abenduaren 14an eguneratua.

Parte hartzeak

aldatu
Jokalaria Parte hartzeak Urteak
1 Noureddine Naybet 115 1990-2006
2 Ahmed Faras 94 1965-1979
3 Youssef Safri 79 1999–2009
4 Houssine Kharja 78 2003-2015
Ezzaki Badou 78 1979–1992
6 Abdelmajid Dolmy 76 1973–1988
7 Youssef Chippo 73 1996–2006
Mohamed Hazzaz 73 1969–1979
9 Abdelkrim El Hadrioui 72 1992–2001
Romain Saïss 72 2012–

Goleatzaileak

aldatu
Jokalaria Golak
1 Ahmed Faras 36
2 Salaheddine Bassir 27
3 Abdeljalil Hadda 19
Hakim Ziyech 19
5 Marouane Chamakh 18
Hassan Amcharrat 18
7 Abdeslam Laghrissi 17
Youssef En-Nesyri 17
9 Youssef El-Arabi 16
Youssouf Hadji 16

Euskal Herriko selekzioaren aurkako partidak

aldatu
Eguna Estadioa Etxekoa Emaitza Kanpokoa
2000ko abenduaren 29a San Mames (Bilbo)   Euskadi 3-2   Maroko

Kanpo estekak

aldatu