Juan Jose Saer

Juan José Saer (Serodino, Santa Feko probintzia, 1937ko ekainaren 28a - Paris, 2005eko ekainaren 11) argentinar idazlea izan zen. Eleberria landu zuen, batez ere, eta Santa Fe hiria da haren lanen kokaleku nagusia. El limonero real, Nadie nada nunca eta La mayor bere liburu onenen artean daude. Birikako minbiziak jota hil zen[1].

Juan Jose Saer
Juan José Saer.jpg
Bizitza
JaiotzaSerodino (en) Itzuli1937ko ekainaren 28a
Herrialdea Argentina
HeriotzaParis2005eko ekainaren 11 (67 urte)
Hobiratze lekuaCrématorium-columbarium du Père-Lachaise (en) Itzuli
Heriotza modua: birikako minbizia
Hezkuntza
HeziketaUniversidad Nacional del Litoral (en) Itzuli
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jarduerakidazlea eta eleberrigilea
Jasotako sariak
Genero artistikoaeleberria
IMDB: nm0755758 Edit the value on Wikidata

Bizi zelarik oihartzunik izan ez bazuen ere, gaur egun Argentinako idazlerik garrantzitsuenetakotzat hartua da[1].

BibliografiaAldatu

IpuinakAldatu

  1. "En la zona" (1960).
  2. "Palo y hueso" (1965).
  3. "Unidad de lugar" (1967).
  4. "La mayorna" (1976).
  5. "Lugar" (2000).

EleberriakAldatu

  1. "Responso" (1964).
  2. "La vuelta completa" (1966).
  3. "Cicatrices" (1969).
  4. "El limonero real" (1974).
  5. "Nadie nada nunca" (1980).
  6. "El entrenado" (1982).
  7. "Glosa" (1985).
  8. "La ocasión" (1987).
  9. "Lo imborrable" (1992).
  10. "La pesquisa" (1994).
  11. "Las nubes" (1997).
  12. "La grande" (2005).

Beste batzukAldatu

  1. "El arte de narrar" (1977), olerkiak.
  2. "La Veredas de Saturno" (1985), zinemarako gidoia.
  3. "El río sin orillas: tratado imaginario" (1991), saiakera.
  4. "El concepto de ficción" (1997), saiakera.
  5. "La narración-objeto" (1999), saiakera.
  6. "Trabajos" (2005), saiakera.

ErreferentziakAldatu

  1. a b Juan José Saer. escritores.org (Noiz kontsultatua: 2015-08-18).