Bilboko Udala Sari Nagusia

Bilboko Udala Sari Nagusia 1940, 1950 eta 1960ko hamarkadetan Bizkaian egindako txirrindularitza lasterketa izan zen.

Bilboko Udala Sari Nagusia
1964ko Bilboko Udala Sari Nagusia
Ezaugarriak
EskualdeaBizkaia
Euskarazko izenaBilboko Udala Sari Nagusia
ModalitateaErrepidea
Historia
Lehenengo edizioa1943
Edizio kopurua11
Amaierako edizioa1964
Lehenengo irabazleaMartin Mancisidor Euskal Herria
Azken irabazleaManuel Martín Piñera Espainia

HistoriaAldatu

1943an, Euskal Herriko Itzulia ordezkatzen zuen Iparraldeko Zirkuitua arazo ekonomikoak zituenez, Bilboko Txirrindulari Elkarteak Sari Nagusia antolatu zuen.

Lehendabiziko ekitaldiak etapatan egin zituzten arren, 1960ko hamarkadan egun bakarreko klasikoa baten moduan egin zuten.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena Etapak
1943   Martín Mancisidor   Julián Berrendero   Antonio Destrieux 5
1944   José Gandara   Isidro Bejarano   Pedro Font 5
1945-1951 Ez zen jokatu
1952   Senén Blanco   Adolfo Cruz   Andrés Trobat 3
1953   Cosme Barrutia   Miguel Bover   Emilio Rodríguez Barros 4
1954   Ponciano Arbelaitz   Antonio Barrutia   Manuel Rodríguez Barros 3
1955   Carmelo Morales   Antonio Ferraz   Juan Bibiloni 4
1956-1959 Ez zen jokatu
1960   José Segú   José Luis Talamillo   Aniceto Utset 1
1961   Juan José Sagardui   Jose Bernardez Boluja   Federico Bahamontes 1
1962   Eusebio Vélez   Antonio Karmany   Francisco Gabika 1
1963   Roberto Morales Erostarbe   José Antonio Momeñe   Ventura Díaz Arrey 1
1964   Manuel Martín Piñera   José Antonio Momeñe   Sebastian Elortza 1

Kanpo estekakAldatu