Fernando León de Aranoa

Fernando León de Aranoa (Madril, 1968ko maiatzaren 26a-) zinema zuzendari eta gidoilari espainiarra da.

Fernando León de Aranoa

Bizitza
JaiotzaMadril1968ko maiatzaren 26a (55 urte)
Herrialdea Espainia
Hezkuntza
HeziketaMadrilgo Complutense Unibertsitatea
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jarduerakfilm-zuzendaria, gidoilaria, producer (en) Itzuli, film screenwriter (en) Itzuli, television writer (en) Itzuli, dokumentalista, ilustratzailea eta karikaturagilea
Lan nabarmenak
Jasotako sariak

reposado.net
IMDB: nm0508208 Allocine: 141595 Allmovie: p264689 TCM: 112049 TV.com: people/fernando-leon-de-aranoa Edit the value on Wikidata

2002an Urrezko Maskorra lortu zuen Donostian "Los lunes al sol" pelikularekin. Bestela, hainbat Goya Sari eskuratu ditu, tartean hiru aldiz zuzendari hoberentzat harturik: 1997an "Familia"rekin zuzendari berririk onenarena, 1999an "Barrio"rekin (baita gidoirik hoberenarena ere) eta 2003an "Los lunes al sol"ekin hainzuzen ere. 2007an "Invisibles"-en parte hartzean dokumentalik onenaren Goya Saria eskuratu zuen.

Filmografia aldatu

Urtea Pelikula
2022 Sintiéndolo mucho (dokumentala Joaquín Sabinaz).
2021 El buen patrón
2017 Loving Pablo
2016 Política, manual de instrucciones (documental)
2015 Un día perfecto
2010 Amador
2007 Invisibles, Buenas noches Ouma kapitulua
2005 Princesas
2002 Los lunes al sol
2001 Caminantes
1998 Barrio
1997 Familia
1994 Sirenas

Sariak aldatu

Goya Sariak aldatu

Urtea Kategoria Filma Emaitza
1997 Mejor dirección novel Familia Bai
Jatorrizko gidoirik onena Familia Ez
1999 Jatorrizko gidoirik onena Barrio Bai
Zuzendari onena Barrio Bai
2003 Filmik onena Los lunes al sol Bai
Zuzendari onena Los lunes al sol Bai
Jatorrizko gidoirik onena Los lunes al sol Ez
2005 Filmik onena Princesas Ez
Jatorrizko gidoirik onena Princesas Ez
2007 Dokumentalik onena Invisibles Bai
2015 Zuzendari onena Un día perfecto Ez
Gidoi egokiturik onena Un día perfecto Bai
2022 Filmik onena El buen patrón Bai
Zuzendari onena El buen patrón Bai
Jatorrizko gidoirik onena El buen patrón Bai

Donostiako Zinemaldia aldatu

Urtea Kategoria Filma Emaitza
1998[1] Zuzendari onenarentzako zilarrezko maskorra Barrio Bai
CECen saria Bai
2002 Urrezko maskorra Los lunes al sol Bai
FIPRESCI saria Los lunes al sol Bai
SIGNIS saria Los lunes al sol Bai
Valladolideko Zinemaldia
Urtea Kategoria Filma Emaitza
1997 Zuzendari onena Familia Bai
Ondas Sariak
Urtea Kategoria Filma Emaitza
2002 Filmik onena Los lunes al sol Bai
CEC Dominak (Espainiako Círculo de Escritores Cinematográficos)[2][3][4][5][6]
Urtea Kategoria Filma Emaitza
1997 Errebelazioaren saria Familia Bai
1998 Zuzendari onena Barrio Bai
2002 Zuzendari onena Los lunes al sol Bai
jatorrizko gidoirik onena Bai
2005 Zuzendari onena Princesas Ez
jatorrizko gidoirik onena Ez
2021 Zuzendari onena El buen patrón Ez
jatorrizko gidoirik onena Ez
Myfest
Urtea Kategoria Filma Emaitza
1997 Filmik onena Familia Bai
Sundance-ko zinemaldia
Urtea Kategoria Filma Emaitza
2005 Filmik onena Princesas Ez
Miamiko zinemaldia (zinema hispanikoa)
Urtea Kategoria Filma Emaitza
1997 Golden Egret Filmik onena Familia Ez

- Zuzendari iberoamerikar onenarentzako ptino saria "El buen patrón" filmarengatik (2022)[7]

Erreferentziak aldatu

Ikus, gainera aldatu

Kanpo estekak aldatu


  Artikulu hau Madrilgo Erkidegoko biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.