Ireki menu nagusia

Fernando León de Aranoa (Madril, 1968ko maiatzaren 26a-) zinema zuzendari eta gidoilari espainiarra da.

Fernando León de Aranoa
Fernando León de Aranoa - Seminci 2011.jpg
Bizitza
Jaiotza Madril1968ko maiatzaren  26a (51 urte)
Herrialdea  Espainia
Hezkuntza
Heziketa Madrilgo Complutense Unibertsitatea
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak zinema zuzendaria, gidoilaria eta producerra Itzuli
Jasotako sariak
IMDb nm0508208
www.reposado.net/

2002an Urrezko Maskorra lortu zuen Donostian "Los lunes al sol" pelikularekin. Bestela, hainbat Goya Sari eskuratu ditu, tartean hiru aldiz zuzendari hoberentzat harturik: 1997an "Familia"rekin zuzendari berririk onenarena, 1999an "Barrio"rekin (baita gidoirik hoberenarena ere) eta 2003an "Los lunes al sol"ekin hainzuzen ere. 2007an "Invisibles"-en parte hartzean dokumentalik onenaren Goya Saria eskuratu zuen.

FilmografiaAldatu

Urtea Pelikula
2015 Un día perfecto
2010 Amador
2007 Invisibles, Buenas noches Ouma kapitulua
2005 Princesas
2002 Los lunes al sol
2001 Caminantes
1998 Barrio
1997 Familia
1994 Sirenas

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu


  Artikulu hau Madrilgo Erkidegoko biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.