Ireki menu nagusia

Emakumezkoen Frantziako Tourra (frantsesez eta ofizialki: Grande Boucle Féminine Internationale) urtero egiten zuten txirrindulari lasterketa izan zen, emakumeentzat nagusienetariko bat izan zena. Bere historian arazo ugari izan ditu batez ere babesleen falta zela eta. Urte askotan ez dute ospatu eta bestetan amateurra izan da. Azkenekoz, 2009an egin zuten.

PalmaresaAldatu

Urtea Txapelduna Bigarrena Hirugarrena
Emakumezkoen Frantziako Tourra
1955   Millie Robinson   June Thackerey   Marie-Jeanne Donabedian
1984   Marianne Martin   Heleen Hage   Deborah Schumway
1985   Maria Canins   Jeannie Longo   Cecile Odin
1986   Maria Canins   Jeannie Longo   Inga Thompson
1987   Jeannie Longo   Maria Canins   Ute Enzenauer
1988   Jeannie Longo   Maria Canins   Elizabeth Hepple
1989   Jeannie Longo   Maria Canins   Inga Thompson
Emakumezkoen EEEko Tourra
1990   Catherine Marsal   Leontien van Moorsel   Astrid Schop
1991   Astrid Schop   Leontien van Moorsel   Roberta Bonanomi
1992   Leontien van Moorsel   Heidi Van de Vijver   Roberta Bonanomi
1993   Heidi Van de Vijver   Leontien van Moorsel   Koliasseva Alexandra
Grande Boucle
1992   Leontien van Moorsel   Jeannie Longo   Heidi Van de Vijver
1993   Leontien van Moorsel   Marion Clignet   Heidi Van De Vijver
1994   Valentina Polchanova   Rasa Polikeviciute   Cécile Odin
1995   Fabiana Luperini   Jeannie Longo   Luzia Zberg
1996   Fabiana Luperini   Rasa Polikeviciute   Jeannie Longo
1997   Fabiana Luperini   Barbara Heeb   Linda Jackson
1998   Edita Pucinskaite   Fabiana Luperini   Alessandra Cappellotto
1999   Diana Žiliūtė   Valentina Polchanova   Edita Pucinskaite
2000   Joane Somarriba   Edita Pucinskaite   Geraldine Loewenguth
2001   Joane Somarriba   Fabiana Luperini   Judith Arndt
2002   Zinaida Stahurskaja   Susanne Ljungskog   Joane Somarriba
2003   Joane Somarriba[1]   Nicole Brändli   Judith Arndt
2004 Ez zuten egin
2005   Priska Doppmann   Edwige Pitel   Christiane Soeder
2006   Nicole Cooke   Maryline Salvetat   Tatstsiana Sharakova
2007   Nicole Cooke   Priska Doppmann   Emma Pooley
2008   Christiane Soeder   Karin Thürig   Nicole Cooke
2009   Emma Pooley   Christiane Soeder   Marianne Vos

Oharra: Horiz, lasterketa amateurra

Palmares herrialdekaAldatu

Herrialde Garaipen
  Italia 5
  Frantzia 4
  Herbehereak 4
  Erresuma Batua 4
  EH 3
  Lituania 2
  AEB 1
  Belgika 1
  Errusia 1
  1
  Suitza 1
  Austria 1

Ikus, gaineraAldatu

ErreferentziakAldatu