Emakumezkoen Italiako Giroa

Emakumezkoen Italiako Giroa (italieraz: Giro d'Italia Femminile edo Giro Donne) urtero uztailean egiten duten txirrindulari lasterketa da. 2010ean Emakumezkoen Audeko Tourra desagertu zenetik, Giro Donne emakumentzako denboraldiko Itzuli Handi bakarra da.

PalmaresaAldatu

 UrteaIrabazleaBigarrenaHirugarrena
1988  Maria Canins   Elizabeth Hepple   Petra Rossner
1989  Roberta Bonanomi URS Alexandra Koliasseva   Tea Vikstedt-Nyman
1990  Catherine Marsal   Maria Canins   Kathy Watt
1993  Lenka Ilavská   Luzia Zberg   Imelda Chiappa
1994  Michela Fanini   Kathy Watt   Luzia Zberg
1995  Fabiana Luperini   Luzia Zberg   Roberta Bonanomi
1996  Fabiana Luperini   Alessandra Cappellotto   Imelda Chiappa
1997  Fabiana Luperini   Linda Jackson   Edita Pučinskaitė
1998  Fabiana Luperini   Linda Jackson   Barbara Heeb
1999  Joane Somarriba   Svetlana Bubnenkova   Daniela Veronesi
2000  Joane Somarriba   Alessandra Cappellotto   Valentina Polkhanova
2001  Nicole Brändli   Diana Žiliūtė   Edita Pučinskaitė
2002  Svetlana Bubnenkova   Zinaida Stahurskaya   Diana Žiliūtė
2003  Nicole Brändli   Edita Pučinskaitė   Joane Somarriba
2004  Nicole Cooke   Fabiana Luperini   Priska Doppmann
2005  Nicole Brändli   Joane Somarriba   Edita Pučinskaitė
2006  Edita Pučinskaitė   Nicole Brändli   Susanne Ljungskog
2007  Edita Pučinskaitė   Nicole Brändli   María Isabel Moreno
2008  Fabiana Luperini   Amber Neben   Claudia Lichtenberg
2009  Claudia Lichtenberg   Mara Abbott   Nicole Brändli
2010  Mara Abbott   Judith Arndt   Tatiana Guderzo
2011  Marianne Vos   Emma Pooley   Judith Arndt
2012  Marianne Vos   Emma Pooley   Evelyn Stevens
2013  Mara Abbott   Tatiana Guderzo   Claudia Lichtenberg
2014  Marianne Vos   Pauline Ferrand-Prevot   Anna van der Breggen
2015  Anna van der Breggen   Mara Abbott   Megan Guarnier
2016  Megan Guarnier   Evelyn Stevens   Anna van der Breggen
2017  Anna van der Breggen   Elisa Longo Borghini   Annemiek van Vleuten
2018  Annemiek van Vleuten   Ashleigh Moolman   Amanda Spratt
2019  Annemiek van Vleuten   Anna van der Breggen   Amanda Spratt
2020

Garaipenak herrialdekaAldatu

# Herrialdea Garaipen
1.   Italia 8
2.   Lituania 2
2.   Errusia 2
2.   EH 2
2.   Suitza 2
6.   Bielorrusia 1
6.   Frantzia 1
6.   Alemania 1
6.   Eslovakia 1
6.   Erresuma Batua 1
6.   AEB 1
6.   Herbehereak 1

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu