La Course by Le Tour de France

La Course by Le Tour de France Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera2014
Desagertzea2021
Ekitaldi kopurua8 (urtea: 2021)
Aldizkotasunaurterokoa (Eka)
MotaEgun bateko lasterketa
translation for raceinfobox_translate index 33 not foundFRA Frantzia
AntolatzaileaA.S.O.
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Maila1.WWT (2016-)
ZirkuituaUCI Women's WorldTour
Palmaresa
Azken garaileaNED Demi Vollering
Garaipen gehien lortu duenaNED Annemiek van Vleuten
NED Marianne Vos
(2 garaipen)
Commons-logo.svgDokumentazioa Wikidata-logo S.svg

La Course by Le Tour de France, normalean La Course deitua, Frantzian urtero egiten duten egun bakarreko txirrindularitza lasterketa da.

HistoriaAldatu

Lasterketa Marianne Vos eta Emma Pooley txirrindulariek bultzatutako herri-eskaera baten ondoren hasi zen, eta, azkenean, 2014an lortu zuten helburua,[1] 1.1 mailako lasterketa gisa hasiz. 2016an emakumezkoen UCI WorldTour sortu ondoren, munduko maila gorenera igo zen.[2]

Bere lehen hiru edizioak Frantziako Tourraren azken etapari sarrera egin zitzaion, ordu batzuk geroago Frantziako Tourreko gizonek Parisko Eliseo Zelaietan egingo zuten ibilbide bera jarraituz, 13 itzuliko zirkuitu batean. Guztira 89 km egin zituen.[2][3] 2017. urtetik aurrera, eta Emakumezkoen UCI WorldTour zirkuituan sartu zenean, ibilbidea beste etapa batzuetakoari jarraitu zitzaion.

Frantziako Tourra bezala, Amaury Sport Organisationek antolatzen du, jakina, Tourraren lehiarekin zerikusia duten ekitaldietan parte hartzeagatik. 2015ean, antzeko ezaugarriak zituen beste lasterketa bat sortu zen Espainiako Vueltarako: Madrid Challenge by La Vuelta.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
2014  Marianne Vos  Kirsten Wild  Leah Kirchmann
2015  Anna van der Breggen  Jolien D'Hoore  Amy Pieters
2016  Chloe Hosking  Lotta Lepistö  Marianne Vos
2017  Annemiek van Vleuten  Lizzie Deignan  Elisa Longo Borghini
2018  Annemiek van Vleuten  Anna van der Breggen  Ashleigh Moolman
2019  Marianne Vos  Leah Kirchmann  Cecilie Uttrup Ludwig
2020  Lizzie Deignan  Marianne Vos  Demi Vollering
2021  Demi Vollering  Cecilie Uttrup Ludwig  Marianne Vos

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu


  Artikulu hau Kirolari buruzko zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.