Ireki menu nagusia


Baionako Bandera Baionan jokatu zen estropada izan zen, bi ekitaldi izan zituena, 1999 eta 2000 urteetan. Euskal B Ligako estropada izan zen.

Baionako Bandera
Sorrera 1999
Herria Baiona, Lapurdi
Partehartzaileak Euskal B Liga
Modalitatea lerrokatua
Garaipen gehien Gizonezkoak:
hainbat
Emakumezkoak:
Euskal Herria Hibaika (1)
Azken ekitaldia 2019
Irabazlea(k) Gizonezkoak:
Euskal Herria Deustu
Emakumezkoak:
Euskal Herria Hibaika

2019an estropada berri bat jokatu zen, erlojuzkontra, eta gizonezko zein emakumezkoak aritu ziren lanean.

AurrekariakAldatu

Sakontzeko, irakurri: «Lapurdiko estropada zaharrak»

XIX. mendean izan ziren hainbat estropada Baionan. Lehenengoa 1855 urtekoa da, Kontxako Bandera bera baino 24 urte zaharragoa, eta Lekeitio izan zen nagusi. Garai hartako azken estropada etxekoek irabazi zuten 1891 urtean.

Urtea Irabazlea Bigarrena
1855 Lekeitio --
1862 Hondarribia --
1867 Hendaia --
1891 Baiona Donostia

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
1999 Zarautz Hondarribia B Ur-Kirolak
2000 Santurtzi Arkote Santiagotarrak
2001-
2018
ez
2019 Deustu Arkote Zarautz

Emakumezkoen BanderaAldatu

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
2019 Hibaika Tolosaldea Zumaia


Kanpo estekakAldatu