Zegama-Aizkorri Maratoia

Zegama-Aizkorri Maratoia Gipuzkoako Goierri eskualdeko Zegama udalerria eta Aizkorri mendilerroaren artean maiatzean 2002. urtetik aurrera urtero ospatu ohi den mendi maratoia da. 2004tik aurrera Skyrunner World Series txapelketako lasterketa da.

Zegama-Aizkorri Maratoia
Sorrera 2002
Tokia Zegama (Gipuzkoa)
Modalitatea mendi maratoia
Distantzia 42,195 km
Garaipen gehien Gizonezkoak:
Katalunia Kílian Jornet (9)
Emakumezkoak:
Frantzia Corinne Favre (3)
Errekorrak Gizonezkoak (2017):
3:45:08 Norvegia S. Angermund
Emakumezkoak (2017):
4:34:27 Euskal Herria Maite Maiora
Txapeldunak Gizonezkoak (2019):
Katalunia Kílian Jornet
Emakumezkoak (2019):
Norvegia Eli Anne Dvergsdal
Webgunea www.zegama-aizkorri.com


Zegama-Aizkorri Maratoiaren profila.
Kílian Jornetek 9 aldiz irabazi du lasterketa.
Ikusleak korrikalari bat animatzen 2008 urteko lasterketan.
2016ko emakumezkoen podiuma; Yngvild Kaspersen irabazlea erdian, Oihana Kortazar honen ezkerrean.

PalmaresaAldatu

Urtea Gizonezkoa Denbora Emakumezkoa Denbora
2002   Juan Martin Tolosa 4:14:23   Rosa Lasagabaster 6:05:27
2003   Fernando Garcia 4:08:44   Esther Hernández 5:08:52
2004   Mario Poletti 4:06:46   Anna Serra 5:27:51
2005   Rob Jebb 3:54:18   Corinne Favre 5:03:57
2006   Ricardo Mejia 4:03:41   Angela Mudge 4:43:04
2007   Kílian Jornet 3:56:59   Corinne Favre 4:50:01
2008   Kílian Jornet 3:59:33   Corinne Favre 5:00:46
2009   Ricky Lightfoot 4:03:12   Emanuela Brizio 4:38:19
2010   Kílian Jornet 3:56:30   Emanuela Brizio 4:47:51
2011[1]   Kílian Jornet 3:56:30   Oihana Kortazar 4:42:50
2012   Kílian Jornet 3:56:04   Oihana Kortazar 4:52:50
2013   Kílian Jornet 3:54:38   Emelie Forsberg 4:48:12
2014[2]   Kílian Jornet 3:48:14   Stevie Kremer 4:46:43
2015[3]   Tadei Pivk 3:51:11   Azara García 4:41:23
2016[4]   Kílian Jornet 3:50:03   Yngvild Kaspersen 4:50:58
2017[5]   Stian Angermund 3:45:08   Maite Maiora 4:34:27
2018[6]   Remi Bonnet 3:53:57   Ida Nilsson 4:38:39
2019[7]   Kílian Jornet 3:52:48   Eli Anne Dvergsdal 4:36:06

GaraipenakAldatu

GizonezkoakAldatu

Lasterkaria Garaipenak Urteak
  Kílian Jornet 9 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2016, 2019
hainbat 1 ...

EmakumezkoakAldatu

Lasterkaria Garaipenak Urteak
  Corinne Favre 3 2005, 2007, 2008
  Emanuela Brizio 2 2009, 2010
  Oihana Kortazar 2 2011, 2012
hainbat 1 ...

ErreferentziakAldatu

  1. Berria.eus. «Kilian Jornet eta Oihana Kortazar garaile, Zegaman» Berria . Noiz kontsultatua: 2018-01-11.
  2. SL, TAI GABE DIGITALA. (2014-05-25). «Kilian Jornet eta Stevie Kremer garaile Zegama-Aizkorri maratoian» naiz: . Noiz kontsultatua: 2018-01-11.
  3. Administrator. ZEGAMA AIZKORRI 2015. . Noiz kontsultatua: 2018-01-11.
  4. Berria.eus. «Kilian Jornet eta Yngvild Caspersen nagusi Zegama-Aizkorrin» Berria . Noiz kontsultatua: 2018-01-11.
  5. Berria.eus. «Angermundek eta Maiorak marka berriak jarri dituzte Zegama-Aizkorrin» Berria . Noiz kontsultatua: 2018-01-11.
  6. Berria.eus. «Bonnet eta Nilsson garaile» Berria . Noiz kontsultatua: 2018-05-30.
  7. «Kilian Jornet eta Eli Anne Dvergsdal, jaun eta jabe Zegama-Aizkorri lasterketan» www.eitb.eus . Noiz kontsultatua: 2019-06-02.

Kanpo estekakAldatu