Ireki menu nagusia

Thierry Biscary

Euskal musikaria

Thierry Biscary (Anhauze, 1976ko abuztuaren 29a) baxenafar abeslari eta txalapartaria da.

Thierry Biscary
Thierry Biscary.jpg
Bizitza
Jaiotza Anhauze1976ko abuztuaren 29a (43 urte)
Herrialdea  Nafarroa Beherea, Euskal Herria
Jarduerak
Jarduerak abeslaria eta perkusionista
Genero artistikoa folk musika
Musika instrumentua ahotsa
Txalaparta
ahotsa

BiografiaAldatu

Gaztetik kantatu du hainbat taldetan : Bost Gehio, Txitxab, Bolbora, Hegalka,[1] Triki Traka,[2] Kokin.[3]
2009an Paxkal Indorekin Kalakan taldea sortu zuen Katia eta Marielle Labèque[4] gazamek bultzaturik. Urte berean Europan gaindi bira bat egin zuten Maurice Ravelen Bolero famatuaren moldaketa bat txalapartarekin joz.
2012an, Kalakan hirukotearekin Madonnaren MDNA Tour[5] bira mundialean parte hartzen zuen abeslariak.
Urte bizi baten ondotik bere lankideekin Ipar Euskal Herriarat itzuli zen eta heiekin musika egiten segitzen du.[6]

2018an proiektu berria abiatu du Manez ezizena harturik. Manez eta Kobreak diska plazaratu du Kobreak metalezko tresnen taldearekin grabatutako diskoan.[7]

DiskografiaAldatu

  • 2003 : Hain hurbil, hain urrun[8] Hegalka taldearekin
  • 2006 : Eta kantuz hasi ziren[9] Kokin taldearekin
  • 2010 : Kalakan[10] Kalakan taldearekin
  • 2015 : Elementuak[11] eta B_Aldeak[12] Kalakan taldearekin
  • 2018 : Manez eta Kobreak[13]

Eta ondoko diskoetan agertzen da ere bai :

FilmografiaAldatu

  • 2002 : Le Bleu de l'océan. Didier Albertek ekoiztutako minisaila frantsesa
  • 2012: The Labeque way.[19] Félix Cábez-en dokumentala
  • 2013 : Katia et Marielle Labeque, rock et baroque.[20] Fabrice Ferrari eta Constance Lagarde-ren dokumentala
  • 2013 : MDNA world tour. Miamin grabatutako zuzenezko kontzertua
  • 2015 : Kalakan and friends.[21] Zumarragako Antiguako baselizan grabatutako zuzenezko kontzertua
  • 2015 : Faire la parole.[22] Eugène Green-en dokumentala

ErreferentziakAldatu