Ireki menu nagusia

María del Rocío Trinidad Mohedano Jurado, artistikoki Rocio Jurado izenaz ezaguna (1946ko irailaren 18a, Chipiona, Cádizko probintzia - 2006ko ekainaren 1a, La Moraleja, Alcobendas) espainiar abeslari eta aktore bat izan zen, nagusiki andaluziar koplan eta flamenkoan espezializatua.

Rocío Jurado
Bizitza
Izen osoa María del Rocío Trinidad Mohedano Jurado
Jaiotza Chipiona1946ko irailaren 18a
Herrialdea  Espainia
Heriotza Alcobendas2006ko ekainaren 1a (59 urte)
Hobiratze lekua Chipiona
Heriotza modua berezko heriotza: pankreako minbizia
Familia
Ezkontidea(k) Pedro Carrasco Itzuli  (1976 -  1993)
José Ortega Cano Itzuli  (1995 -  2006)
Seme-alabak
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak abeslaria, zinema aktorea eta recording artist Itzuli
Jasotako sariak
Izengoitia(k) Rocío Jurado
Ahots mota mezzosopranoa
Musika instrumentua ahotsa
IMDb nm0432834

DiskografiaAldatu

  • Única (2009)
  • Flamenco (2007)
  • La copla (2007)
  • 30 canciones de amor (2007)
  • Señora (antología completa) (2006)
  • Rocío... siempre (2006)
  • Yerbabuena & nopal (2003)
  • La más grande (2001)
  • Con mis cinco sentidos (1998)
  • Palabra de honor (1994)
  • La Lola se va a los puertos (1993)
  • Como las alas al viento (1993)
  • Sevilla (1991)
  • Nueva Navidad (1990)
  • Rocío de luna blanca (1990)
  • Punto de partida (1989)
  • Hasta la última gota (1989)
  • Canciones de España...a mi querido Rafael de León (1988)
  • ¿Dónde estás, amor? (1987)
  • Paloma brava (1985)
  • El amor brujo (1985)
  • Desde dentro (1983)
  • Y sin embargo te quiero (1983)
  • Ven y sígueme (1981)
  • Como una ola (1981)
  • Canciones de España (1981)
  • Señora (1979)
  • Por derecho (1979)
  • Canta a México (1979)
  • De ahora en adelante (1978)
  • Rocío Jurado /Columbia (1976)
  • Rocío Jurado (1976)
  • Rocío (1975)
  • Rocío Jurado (1974)
  • Amor marinero (1974)
  • Soy de España (1973)
  • Rocío Jurado (1971)
  • Rocío Jurado (1968)
  • Proceso a una estrella (1967)

FilmografiaAldatu

EspainiaAldatu

ArgentinaAldatu

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Rocío Jurado