Regio-Tour Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1985
Ekitaldi kopurua0 (urtea: 2021)
Aldizkotasunaurterokoa (Eka)
MotaTxirrindularitza-lasterketa
HerrialdeaGER Alemania
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Regio Tourra Frantzia, Alemania eta Suitzan, hiru herrialdeen arteko mugetako tokietan ospatzen zen etapakako txirrindularitza lasterketa profesional bat izan zen. Lasterketa honen amaiera Alemaniako Vogtsburg herrian egoten ohi zen.

Abuztuan ospatzen zen, 1985etik etenik gabe. 2002tik aurrera bere izena Rothaus-Regio Tour izan zen, babesle bezala Rothaus garagardo enpresa sartu baitzen.

Proba honek bost etapa zituen, horietako laugarrena erlojupekoa. Txirrindulari handiek irabazi dute proba hau: Jan Ullrich, Alexander Vinokourov, Andreas Klöden edo Mario Cipollini horien artean.

Soilik txirrindulari batek lortu zuen proba hau behin baino gehiagotan irabaztea: Laurent Brochardek.

2008an desagertu ondoren, junior mailako txirrindularientzako proba bihurtu zen.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrean Hirugarrena
1985   GER Uli Rottler   GER Andreas Kappes   GER Christian Henn
1986   ITA Flavio Vanzella   ITA Massimo Podenzana   FRA Pascal Lance
1987   ITA Mario Cipollini   FRA Laurent Eudeline   GER Peter Gansler
1988   URS Viacheslav Ekimov   GER Michael Schenk   SUI Severin Kurmann
1989   GER Falk Boden   GER Kai Hundertmarck   GER Rolf Aldag
1990   URS Alexandr Shefer   GER Jens Heppner   URS Andrei Teteriouk
1991   GER Alexander Kastenhuber   NED Erik Dekker   SUI Roland Baltisser
1992   LAT Dainis Ozols   GER Thomas Fleischer   RUS Vladislav Bobrik
1993   FRA Pascal Hervé   SUI Erich Spuler   KAZ Alexander Vinokourov
1994   FRA Laurent Brochard   NOR Lars-Christian Johnsen   FRA Christophe Mengin
1995   ITA Roberto Pistore   ITA Gianluca Pianegonda   GER Uwe Peschel
1996   GER Jan Ullrich   GER Jens Heppner   LAT Piotr Ugrumov
1997   RUS Viatcheslav Djavanian   AUS Patrick Jonker   SUI Roland Meier
1998   ITA Mirko Celestino   ITA Rodolfo Ongarato   ITA Emanuele Lupi
1999   GER Grischa Niermann   GER Michael Rich   ITA Nicola Loda
2000   ITA Filippo Simeoni   ITA Ivan Basso   GER Andreas Klöden
2001   FRA Patrice Halgand   MDA Ruslan Ivanov   FRA Gilles Bouvard
2002   FRA Laurent Brochard   GER Andreas Klöden   SUI Markus Zberg
2003   UKR Volodymyr Gustov   GER Ronny Scholz   ITA Cristian Moreni
2004   KAZ Alexander Vinokourov   GER Stephan Schreck   KAZ Andrey Kashechkin
2005   BEL Nico Sijmens   GER Torsten Hiekmann   BEL Maxime Monfort
2006   GER Andreas Klöden   AUS Michael Rogers   GER Danilo Hondo
2007   ESP Moisés Dueñas   RUS Mikhail Ignatiev   BLR Andrei Kunitski
2008   GER Björn Schröder   GER Markus Fothen   ESP Manuel Vázquez

Palmaresa herrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  Alemania 7
  Italia 5
  Frantzia 4
  SESB 2
  Espainia 1
  Belgika 1
  Kazakhstan 1
  Ukraina 1
  Errusia 1
  LET 1

Kanpo estekakAldatu