Ireki menu nagusia

John Ellis Williams (Llanddeiniolen, Gwynedd, 1924ko abuztuaren 20a2008ko abenduaren 7a) eleberrigile galestar elebiduna izan zen, nagusiki galeseraz idatzi izan zuena.

John Ellis Williams
Bizitza
Jaiotza 1924ko abuztuaren  20a
Heriotza 2008ko abenduaren  7a (84 urte)
Hezkuntza
Hizkuntzak galesa
Jarduerak
Jarduerak idazlea eta haur literaturaren idazlea
Zerbitzu militarra
Adar militarra Royal Air Force

2008ko abuztuaren 8an Eisteddfoden (Cardiffen) saria eman zioten literaturaren arloan egindako lanagatik.

Eduki-taula

Bibliografia hautatuaAldatu

EleberriakAldatu

  • Bryndu Mawr (1959)
  • Hadau Gwyllt (1968)
  • Modd i Fyw (1968)
  • Yr Ynys Wydr (1969)
  • Gwynt i Oen (1970)
  • Paul Jones a’r Tywysog (1975)
  • Wrth Ddychwel (1982)
  • Nes Adref (1996)

Fikziozko beste lan batzukAldatu

  • Straeon Cyfar Main (1985)
  • Dychweliad y Deryn Mawr (1990)
  • Rare Welsh Bits (2001)

Haur literaturaAldatu

  • Elwd y Teiliwr Bach (1966)
  • Owen the Goat of Snowdon (1981)
  • Chwedlau Siôn ac Eleri (1992)

AutobiografiaAldatu

  • Clouds of Time and Other Stories (1989)

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu