Ireki menu nagusia
Espainiako Saskibaloi Errege Kopa
Antolatzailea ACB
Sorrera 1984
2004 (ACB)
Eremua Espainia Espainiar Estatua
Parte hartzaileak 4
Garaipen gehien FC Barcelona (6)
2016ko Txapelduna Kanaria Handia

Espainiako Saskibaloi Superkopa pasa den urteko ACB Liga eta Errege Koparen txapeldunak, anfitrioia eta Europan hobeto jokatu duen taldearen arteko lehiaketa da. Bi garai izan ditu, lehena 1980. hamarkadan eta bigarrena 2004tik aurrera.

Eduki-taula

PalmaresaAldatu

Aro zaharra (1984-1987)Aldatu

Ekitaldia Urtea Egoitza Txapelduna Emaitza Txapeldunordea
I 1984 Alcora Real Madrid CF 101 - 61 CAI Zaragoza
II 1985 Valladolid Club Joventut de Badalona 104 - 91 Real Madrid CF
III 1986 Coruña Club Joventut de Badalona 74 - 67 Real Madrid CF
IV 1987 Vigo FC Barcelona 91 - 88 Club Joventut de Badalona

Aro berria (2004- )Aldatu

Ekitaldia Urtea Egoitza Txapelduna Emaitza Txapeldunordea Finalerdiak
I 2004 Málaga FC Barcelona 76 - 75 Real Madrid 3. Unicaja Málaga
4. TAU Cerámica
II 2005 Granada   TAU Cerámica 61 - 55 CB Granada 3. Real Madrid
4. Unicaja Málaga
III 2006 Málaga   TAU Cerámica 83 - 78 Unicaja Málaga DKV Joventut Badalona, FC Barcelona
IV 2007 Bilbo   TAU Cerámica 85 - 73   iurbentia Bilbao Basket Real Madrid, FC Barcelona
V 2008 Zaragoza   TAU Cerámica 86 - 85 CAI Zaragoza FC Barcelona, DKV Joventut Badalona
VI 2009 Las Palmas FC Barcelona 86 - 82 Real Madrid Gran Canaria 2014, Laboral Kutxa Baskonia
VII 2010 Gasteiz FC Barcelona 83 - 63 Valencia Basket Club Laboral Kutxa Baskonia, Real Madrid
VIII 2011 Bilbo FC Barcelona 82 - 73   Laboral Kutxa Baskonia Real Madrid, Bilbao Basket
IX 2012 Zaragoza Real Madrid 95 - 84 FC Barcelona CAI Zaragoza, Valencia Basket Club
X 2013 Gasteiz Real Madrid 83 - 79 FC Barcelona Laboral Kutxa Baskonia, Bilbao Basket
XI 2014 Gasteiz Real Madrid 99 - 78 FC Barcelona Laboral Kutxa Baskonia, Valencia Basket Club
XII 2015 Málaga FC Barcelona 80 - 62 Unicaja Málaga Real Madrid, Kanaria Handia
XIII 2016 Gasteiz Kanaria Handia 79 - 59 FC Barcelona Laboral Kutxa Baskonia, Real Madrid
XIV 2017 Las Palmas Valencia Basket 69 - 63 Kanaria Handia Unicaja Málaga, Real Madrid
XV 2018 Santiago Real Madrid 80 - 73   Kirolbet Baskonia FC Barcelona, Obradoiro
  • 2006tik aurrera ez zuten 3. eta 4. arteko partida jokatu.

Aro berriko sailkapen historikoaAldatu

Jokalari baliotsuenakAldatu

Kanpo loturakAldatu