Ereñoko Udala Sari Nagusia

txirrindularitza lasterketa

Ereñoko Udala Sari Nagusia urtero martxoan edo apirilean Ereño inguruan jokatzen den txirrindularitza lasterketa da. 2004an sortua, proba hau 23 urtetik beherako txirrindularientzat da eta Lehendakari Txapelketaren barruan dago.

Ereñoko Udala Sari Nagusia
2022ko Ereñoko Udala Sari Nagusia
Ezaugarriak
DataMartxoa-Apirila
Eskualdea Bizkaia
Euskarazko izenaEreñoko Udala Sari Nagusia
ModalitateaErrepidea
TxapelketaAmateurra, 23 urtez azpikoentzat
MotaEgun bateko lasterketa
AntolatzaileaGernikako Txirrindulari Elkartea
Historia
Lehenengo edizioa2004
Edizio kopurua19 (2020)
Lehenengo irabazleaRicardo Montero Euskal Herria
Garaipen gehienEspainia Noel Martín
Espainia Fernando Grijalba
(2 aldiz)
Amaierako edizioaEuskal Herria Enekoitz Azparren

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
2004   José Joaquín Rojas   Alberto Fernández de la Puebla   Óscar García-Casarrubios
2005   Julen Goikoetxea   Javier Iriarte   Beñat Intxausti
2006   Rubén Reig   Beñat Intxausti   Alberto Ramos
2007   Jonathan Castroviejo   Miguel Mínguez   Alberto Ramos
2008   Noel Martín   Alberto González Martínez   Higinio Fernández
2009   Noel Martín   Ramón Domene   Aitor Ocampos
2010   Illart Zuazubiskar   Omar Fraile   Ramón Domene
2011   Fernando Grijalba   Rafael Márquez   Haritz Orbe
2012   Fernando Grijalba   Aitor González Prieto   Ibai Salas
2013   Loïc Chetout   Imanol Estévez   Fernando Grijalba
2014   Marc Soler   Cristian Astals   Jorge Arcas
2015[1]   Julen Amezketa   Jonathan Lastra   Iker Azkarate
2016[2]   Antonio Soto   David Casillas   Gotzon Martín
2017[3]   Urko Berrade   Mauricio Moreira   Txomin Juaristi
2018[4]   Carlos Ruiz   Jordi López   Jorge Bueno
2019[5]   Jon Agirre   Martín Bouzas   Carmelo Urbano
2020[6]   Joseba López   Alfonso Plà   Unai Iribar
2021[7]   Unai Iribar   Oier Aldama   Xabier Berasategi
2022[8]   Enekoitz Azparren   Xabier Berasategi   Fergus Robinson

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu