Joseba López

txirrindulari arabarra

Joseba López Cuesta (Arrasate, 2000ko martxoaren 5a), txirrindulari arabarra da, profesionala 2023tik.

Joseba López
Bizitza
JaiotzaArrasate2000ko martxoaren 5a (23 urte)
Herrialdea Gipuzkoa, Euskal Herria
Hezkuntza
Hizkuntzakeuskara
gaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Caja Rural-Seguros RGA (ikaslea)2022ko abuztuaren 1a-2022ko abenduaren 31
Caja Rural-Seguros RGA 2023-
 

Kirol ibilbidea aldatu

Amateurra aldatu

Arrasaten jaio bazen ere, sei urte zituelarik Gasteiza joan zen bizitzera eta bertan hazi da. Txirrindularitzan aitarekin hasi zen, bera ere txirrindulari afizionatu ohia zela eta[1],[2].

Gaztetan, Aranako Txirrindualri Elkartean aritu zen eta zazpi garaipen eskuratu zituen kadete mailan. Juniorretan ere beste zazpi garaipen lortu zituen, horien artean 2017ko Euskal Herriko txapelketa. Honen ondorioz Igor González de Galdeano txirrindulari profesional ohiak, Eulen Taldeko kide izatera gonbidatu zuen.

2020ean Ereñoko Udala Sari Nagusia irabazi zuen, bere lehen garaipena afizionatuetan[3]. Bi urte geroago, Caja Rural-Seguros RGAren bigarren taldearekin fitxatu zen eta ekainean Espainaiko errepideko txapelketa irabazi zuen[4].

Profesionala aldatu

2023an profesionaletara pasatu zen Caja Rural-Seguros RGA taldean.

Palmaresa aldatu

2017

  • Euskal Herriko errepideko txapelketa (junior)

2019

2020

2021

2022

Erreferentziak aldatu

Kanpo estekak aldatu


  Artikulu hau Gipuzkoako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.