Ireki menu nagusia

Emakumeen Euskal Bira (lehen Iurreta-Emakumeen Bira deitua) Iurreta Emakumeen Bira Ziklismo Kirol Elkarteak antolatutako emakumezko txirrindularitza lasterketa da, UCIko maila gorenetakoa.

Emakumeen Euskal Bira
2018ko Emakumeen Euskal Bira
Data 2015era arte ekainean, 2016an apirilean eta 2017tik aurrera maiatzean
Eskualdea Euskal Herria
Euskarazko izena Emakumeen Euskal Bira
Modalitatea Errepidea
Txapelketa UCI 2.1
Mota Etapako lasterketa
Antolatzailea Iurreta Txirrindulari Elkartea (1998-2008)
Emakumeen Bira Ziklista Kirol Elkartea (2008-)
Lehenengo edizioa 1988
Edizio kopurua 31 (2018)
Lehenengo irabazlea Espainia Inma de Carlos
Garaipen gehien Alemania Hanka Kupfernagel
Euskal Herria Joane Somarriba
(3 aldiz)
Amaierako edizioa Australia Amanda Spratt

1988tik aurrera, urtero ekainean egiten dute Bizkaian eta Hego Euskal Herria zeharkatzen du[1]. Hasieran lasterketa amateurra bazen ere, 1992tik aurrera profesionala da.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
2018   Amanda Spratt   Annemiek van Vleuten   Anna van der Breggen
2017   Ashleigh Moolman   Annemiek van Vleuten   Katrin Garfoot
2016   Emma Johansson   Megan Guarnier   Ashleigh Moolman
2015   Katarzyna Niewiadoma   Ashleigh Moolman   Emma Johansson
2014   Pauline Ferrand-Prévot   Marianne Vos   Anna van der Breggen
2013   Emma Johansson   Elisa Longo Borghini   Evelyn Stevens
2012   Judith Arndt   Emma Johansson   Annemiek van Vleuten
2011   Marianne Vos   Emma Johansson   Judith Arndt
2010   Claudia Häusler   Annemiek van Vleuten   Judith Arndt
2009 Judith Arndt[2]   Claudia Häusler   Mara Abbott  
2008 Marianne Vos   Tatiana Guderzo   Luise Keller  
2007 Susanne Ljungskog[3]   Marianne Vos   Nicole Brändli  
2006 Fabiana Luperini[4]   Susanne Ljungskog   Nicole Brändli  
2005 Svetlana Boubnenkova[5]   Trixi Worrack   Mirjam Melchers  
2004 Joane Somarriba   Mirjam Melchers   Fabiana Luperini  
2003 Mirjam Melchers   Olga Sliossareva   Jolanta Polikeviciute  
2002 Edita Pucinskaite   Eneritz Iturriaga   Zinaida Stahurskaia  
2001 Leontien Van Moorsel   Daniela Veronesi   Fany Lecourtois  
2000 Joane Somarriba   Tatiana Stiajkina   Zinaida Stahurskaia  
1999 Hanka Kupfernagel   Joane Somarriba   Valentina Gerasimova  
1998 Hanka Kupfernagel   Lenka Ilaska   Ita Kryjanovskaia  
1997 Hanka Kupfernagel   Alessandra Capellotto   Diana Rast  
1996 Dori Ruano   Lenka Ilaska   Joane Somarriba  
1995 Jeannie Longo   Lenka Ilaska   Tatjana Kaverina  
1994 Alena Barilova   Elisabeth Chevanee-Brunel   Maria Tsal  
1993 Alena Barilova   Lenka Ilaska   Ildiko Paczova  
1992 Lenka Ilaska   Alena Barilova   Dori Ruano  
1991 Joane Somarriba   Ainhoa Artolazabal   Josune Gorostidi  
1990 Josune Gorostidi   Consuelo Álvarez   Margarita Fullana  
1989 María Mora   Conchita Carballeda   Raquel Aberasturi  
1988 Inma de Carlos   Consuelo Álvarez   Joane Somarriba  

ErreferentziakAldatu

Kanpo loturakAldatu