Ireki menu nagusia

CAF Txapeldunen Liga (izen osoa ingelesez, Confederation of African Football Champions League) Afrikan jokatzen den futbol txapelketa nagusia da. 1964an abiatu zen eta 1997an UEFAko Txapeldunen Ligaren antzeko formatua hartu zuen, zortzi taldeen arteko ligaxka fasea hain zuzen ere. Gaur egun txapelketaren irabazleak FIFAren Kluben arteko Munduko Kopa jokatzen du.

CAF Txapeldunen Liga
CAF Champions League
Antolatzailea CAF
Sorrera 1964 (Txapeldunen Kopa)
1997 (Txapeldunen Liga)
Eremua Afrika
Taldeak sailkatuak: 16
guztira: 52
Garaipen gehien Egipto Al-Ahly (8 Liga)
Txapelduna Maroko Wydad Casablanca (2017)
Webgunea www.cafonline.com

PodiumaAldatu

     
 
 
 
Al-Ahly
8 Kopa
     
 
 
 
Zamalek
5 Kopa
     
 
 
 
TP Mazembe
5 Kopa

PalmaresaAldatu

Urtea Txapelduna Emaitza Finalista
1964-65   Oryx Douala 2-1   Stade Malien
1966   AS Real Bamako 1-3, 4-1   Stade d'Abidjan
1967   TP Mazembe 1-1, 2-2¹   Asante Kotoko
1968   TP Mazembe 5-0, 1-4   Étoile Filante
1969   Ismaily SC 2-2, 3-1   TP Mazembe
1970   Asante Kotoko 1-1, 2-1   TP Mazembe
1971   Canon Yaoundé 0-2, 2-0, 1-0   Asante Kotoko
1972   Hafia FC 4-2, 3-2   Simba FC
1973   AS Vita Club 2-4, 3-0   Asante Kotoko
1974   CARA Brazzaville 4-2, 2-1   Ghazl Al-Mehalla
1975   Hafia FC 1-0, 2-1   Enugu Rangers
1976   MC Alger 0-3, 3-0 (pen:4-1)   Hafia FC
1977   Hafia FC 1-0, 3-2   Accra Hearts of Oak SC
1978   Canon Yaoundé 0-0, 2-0   Hafia FC
1979   US Douala 0-1, 1-0 (pen:5-3)   Accra Hearts of Oak SC
1980   Canon Yaoundé 2-2, 3-0   AS Bilima
1981   JS Kabylie 4-0, 1-0   AS Vita Club
1982   Al-Ahly SC 3-0, 1-1   Asante Kotoko
1983   Asante Kotoko 0-0, 1-0   Al-Ahly SC
1984   Zamalek SC 2-0, 1-0   Shooting Stars FC
1985   FAR Rabat 5-2, 1-1   AS Bilima
1986   Zamalek SC 2-0, 0-2 (pen:4-2)   Africa Sports d'Abidjan
1987   Al-Ahly SC 0-0, 2-0   Al-Hilal Club
1988   ES Sétif 0-1, 4-0   Iwuanyanwu Nationale
1989   Raja Casablanca 1-0, 0-1 (pen:4-2)   MC Oran
1990   JS Kabylie 1-0, 0-1 (pen:5-3)   Nkana Red Devils
1991   Club Africain 6-2, 1-1   Villa SC
1992   Wydad Casablanca 2-0, 0-0   Al-Hilal Club
1993   Zamalek SC 0-0, 0-0 (pen:7-6)   Asante Kotoko
1994   Espérance ST 0-0, 3-1   Zamalek SC
1995   Orlando Pirates FC 2-2, 1-0   ASEC Mimosas
1996   Zamalek SC 1-2, 2-1 (pen:5-4)   Shooting Stars FC
1997   Raja Casablanca 0-1, 1-0 (pen:5-4)   Ashanti Gold SC
1998   ASEC Mimosas 0-0, 4-2   Dynamos FC
1999   Raja Casablanca 0-0, 0-0 (pen:4-3)   Espérance ST
2000   Accra Hearts of Oak SC 2-1, 3-1   Espérance ST
2001   Al-Ahly SC 1-1, 3-0   Mamelodi Sundowns FC
2002   Zamalek SC 0-0, 1-0   Raja Casablanca
2003   Enyimba International 2-0, 1-0   Ismaily SC
2004   Enyimba International 1-2, 2-1 (pen:5-3)   Étoile du Sahel
2005   Al-Ahly SC 0-0, 3-0   Étoile du Sahel
2006   Al-Ahly SC 1-1, 1-0   CS Sfaxien
2007   Étoile du Sahel 0-0, 3-1   Al-Ahly SC
2008   Al-Ahly SC 2-0, 2-2   Coton Sport FC
2009   TP Mazembe 1-2, 1-0²   Heartland FC
2010   TP Mazembe 5-0, 1-1   Espérance ST
2011   Espérance ST 0-0, 1-0   Wydad Casablanca
2012   Al-Ahly SC 1-1, 2-1   Espérance ST
2013   Al-Ahly SC 1-1, 2-0   Orlando Pirates FC
2014   ES Sétif 2-2, 1-1²   AS Vita Club
2015   TP Mazembe 2-1, 2-0   USM Alger
2016   Mamelodi Sundowns 3-0, 0-1   Zamalek SC
2017   Wydad Casablanca 1-1, 1-0   Al-Ahly SC
  • (pen), penalti jaurtiketak.
  • ¹ 1967an Asante Kotoko ez zen hirugarren partidara azaldu eta TP Mazembe bihurtu zen txapelduna.
  • ² 2009an TP Mazembek kanpoan sarturiko golarengatik irabazi zuen. 2014an ere ES Sétif arrazoi berarengatik izan zen txapelduna.

GaraipenakAldatu

TaldekaAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
  Al-Ahly SC 8 1982, 1987, 2001, 2005, 2006, 2008, 2012, 2013
  Zamalek SC 5 1984, 1986, 1993, 1996, 2002
  TP Mazembe 5 1967, 1968, 2009, 2010, 2015
  Hafia FC 3 1972, 1975, 1977
  Canon Yaoundé 3 1971, 1978, 1980
  Raja Casablanca 3 1989, 1997, 1999
  Asante Kotoko 2 1970, 1983
  JS Kabylie 2 1981, 1990
  Enyimba International 2 2003, 2004
  Espérance ST 2 1994, 2011
  ES Sétif 2 1988, 2014
  Wydad Casablanca 2 1992, 2017
hainbat 1 ...

HerrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak Taldeak
  Egipto 14 Al-Ahly (8), Zamalek (5), Ismaily (1)
  Kongoko Errepublika Demokratikoa 6 TP Mazembe (5), AS Vita Club (1)
  Maroko 6 Raja Casablanca (3), Wydad Casablanca (2), FAR Rabat (1)
  Kamerun 5 Canon Yaoundé (3), Oryx Douala (1), US Douala (1)
  Aljeria 5 JS Kabylie (2), ES Sétif (2), MC Alger (1)
  Tunisia 4 Espérance ST (2), Club Africain (1), Étoile du Sahel (1)
  Ginea 3 Hafia FC (3)
  Ghana 3 Asante Kotoko (2), Accra Hearts of Oak (1)
  Nigeria 2 Enyimba International (2)
  Hegoafrika 2 Orlando Pirates (1), Mamelodi Sundowns (1)
  Mali 1 AS Real Bamako (1)
  Kongoko Errepublika 1 CARA Brazzaville (1)
  Boli Kosta 1 ASEC Mimosas (1)

Ikus, gaineraAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: CAF Txapeldunen Liga