Ireki menu nagusia

Amancio Prada (Dehesas, Bierzo, 1949ko otsailaren 3a -) abeslari eta musikari leondarra da.

Amancio Prada
Amancio Prada en Boimorto en 2015.jpg
Bizitza
Jaiotza Ponferrada1949ko otsailaren  3a (70 urte)
Herrialdea  Espainia
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak abeslaria eta musikagilea
Jasotako sariak
Musika instrumentua ahotsa
IMDb nm0694924

Gaztelaniaz ez ezik, Bierzokoa denez galizieraz ere abesten du. Inspirazio iturri ditu, besteak beste, Rosalia de Castro, Federico García Lorca, Agustín García Calvo eta San Joan Gurutzekoa.

DiskografiaAldatu

  1. Vida e morte (1974)
  2. Rosalía de Castro (1975)
  3. Caravel de caraveles (1976)
  4. Lelia Doura (1977)
  5. Cántico espiritual (1977, lehenengo bertsioa)
  6. Canciones de amor y celda (1979)
  7. Canciones y soliloquios (1983)
  8. De la mano del aire (1984)
  9. Dulce vino de olvido (1985)
  10. Sonetos del amor oscuro (1986)
  11. A dama e o cabaleiro (1987)
  12. Navegando la noche (1988)
  13. Trovadores, místicos y románticos (1991)
  14. Cántico espiritual (1991, bigarren bertsioa)
  15. Emboscados (1994)
  16. Rosas a Rosalía (1997)
  17. Tres poetas en el círculo (1998)
  18. Cántico espiritual (1998, hirugarren bertsioa)
  19. De mar e terra (1999)
  20. Escrito está (2001)
  21. Canciones del alma (2002)
  22. Sonetos y canciones de Federico García Lorca (2004)
  23. Hasta otro día, Chicho (2005)

Kanpo loturakAldatu