Ireki menu nagusia

Txinako futbol selekzio nazionala

Txinako futbol selekzio nazionala (pinyinez: Zhōngguó Guójiā Zúqiú Duì) herrialde hartako ordezkaria da. XX mendearen hasieran Asiako selekzio indartsuena izan zen, Ekialde Urruneko Txapelketa guztiak irabazi baitzituen bat izan ezik. Gaur egun talde oso apala da.

Txinako futbol selekzio nazionala
National Emblem of the People's Republic of China.svg
Herrialdea  Txinako Herri Errepublika
Izengoitia 龙之队 Lóng zhī duì (dragoiaren taldea)
Elkartea Chinese Football Association Itzuli
Selekzionadorea Marcello Lippi Itzuli
Kapitaina Zheng Zhi Itzuli
Kapitaina denbora gehien Li Weifeng (112)
Goleatzailea Hao Haidong (41)
FIFA kodea CHN
FIFA sailkapena 39
Taldearen koloreak Taldearen koloreak Taldearen koloreak
Taldearen koloreak
Taldearen koloreak
 
Etxekoa
Taldearen koloreak Taldearen koloreak Taldearen koloreak
Taldearen koloreak
Taldearen koloreak
 
Kanpokoa
Historiala
Lehen partida
Filipinak Filipinak 0 - 1 Txinako Herri Errepublika Txina
Manila, 1913ko otsailaren 1a
Emaitzarik onena
Txinako Herri Errepublika Txina 19 - 0 Flag of Guam.svg Guam
Ho Chi Minh Hiria, 2000ko urtarrilaren 26a
Emaitzarik okerrena
Brasil Brasil 8 - 0 Txinako Herri Errepublika Txina
Recife, 2012ko irailaren 10a
Parte-hartzailea
2011ko taldea.

PalmaresaAldatu

Munduko Futbol TxapelketaAldatu

  • 2002an bakarrik aritu zen eta 31. postuan gelditu zen.

Asiako Futbol KopaAldatu

  • Finalista 1984 eta 2004an.

Asiako JokoakAldatu

  • Finalista (1): 1994.
  • hirugarrena 1978 eta 1998an.

Asia ekialdeko KopaAldatu

  • Txapelduna (2): 2005, 2010.
  • Finalista (1): 2013.

Ekialde Urruneko Txapelketa (1913-1934)Aldatu

  • Txapelduna (9): 1915, 1917, 1919, 1921, 1923, 1925, 1927, 1930, 1934.
  • Finalista (1): 1913.

IbilbideaAldatu

Urtea Munduko Txapelketa
2002 31.a
Urtea Asiako Txapelketa
1956-
1972
ez zen sailkatu
1976 3.a
1980 7.a
1984 Finalista
1988 4.a
1992 3.a
1996 8.a
2000 4.a
2004 Finalista
2007 9.a
2011 9.a
2015 7.a
2019 6.a

UniformeaAldatu

     
 
 
 
2012
     
 
 
 
2014
     
 
 
 
2016
     
 
 
 
2018

Jokalari aipagarrienakAldatu

2018ko ekainaren 2an eguneratua.

Parte hartzeakAldatu

Jokalaria Parte hartzeak Urteak
1 Li Weifeng 112 1998-2011
2 Hao Haidong 107 1992-2004
3 Fan Zhiyi 106 1992-2002
4 Zheng Zhi 100 2002-
5 Gao Lin 98 2005-
6 Li Tie 92 1997-2010
7 Zhu Bo 86 1983–1993
Ma Mingyu 86 1996–2002
Li Ming 86 1992–2004
10 Sun Jihai 80 1996–2008

GoleatzaileakAldatu

Jokalaria Golak
1 Hao Haidong 41
2 Su Maozhen 27
3 Li Jinyu 24
4 Yang Xu 22
5 Ma Lin 21
6 Liu Haiguang 20
Gao Lin 20
8 Zhao Dayu 19
Li Bing 19
10 Qu Bo 18

Emakumezkoen selekzioaAldatu

Sorrera 1986
Entrenatzailea   Hao Wei
Lehen nazioarteko
partida
  Estatu Batuak 2 - 1   Txina
Jesolo, Italia, 1986ko uztailaren 20a
Emaitzarik onena   Txina 21 - 0   Filipinak
Kota Kinabalu, Malaysia, 1995eko irailaren 24a
Emaitzarik okerrena   Alemania 8 - 0   Txinaa
Charlotte (Ipar Karolina), 2004ko abuztuaren 11a
Golegile onena Sun Wen (106)
     
 
 
 
Etxeko koloreak
     
 
 
 
Kanpoko koloreak
 
2015eko taldea.

Emakumezkoen futbolean Txinak selekzio indartsua du, Asian Japoniarekin batera palmaresik onena duena.

PalmaresaAldatu

Jokalari onenakAldatu

2015eko martxoko datuak.

  • Golegile nagusiak:
# Jokalaria Parte hartzeak
1 Sun Wen 106
2 Han Duan 101
3 Bai Jie 83
4 Liu Ailing 80
5 Zhao Lihong 68
  • Partehartze gehien:
# Jokalaria Parte hartzeak Ibilbidea
1 Pu Wei 209 1997-2013
2 Li Jie 200 1997-2008
3 Fan Yunjie 192 1992–2004
4 Han Duan 188 2000–2011
5 Zhao Lihong 174 1992–2004

Kanpo estekakAldatu