Ireki menu nagusia

Pierre Culliford "Peyo" (Brusela, 1928ko ekainaren 25a – Brusela, 1992ko abenduaren 24a) komikigile belgikarra izan zen.

Peyo
Peyo (1990) by Erling Mandelmann.jpg
Bizitza
Izen osoa Pierre Culliford
Jaiotza Schaerbeek1928ko ekainaren  25a
Herrialdea  Belgika
Heriotza Brusela1992ko abenduaren  24a (64 urte)
Heriotza modua berezko heriotza: miokardio infartu akutua
Familia
Ezkontidea(k) Nine Culliford
Seme-alabak
Hezkuntza
Heziketa Académie Royale des Beaux-Arts Itzuli
Hizkuntzak frantsesa
Jarduerak
Jarduerak komikigilea, gidoilaria eta umorista grafikoa
Enplegatzailea(k) Spirou Itzuli
Lan nabarmenak Pottokiak
Johan and Peewit Itzuli
Benoît Brisefer Itzuli
Q2471855 Itzuli
Poussy Itzuli
Mugimendua Marcinelle schoola Itzuli
Izengoitia(k) Peyo
IMDb nm0678963
Peyo-signature.png

"Pottokiak" (Les Schtroumpfs) komiki sorta famatuaren egilea da.

Eduki-taula

BibliografiaAldatu

PottokiakAldatu

1963tik 1992ra 16 album kaleratu zituen Dupuis argitaletxearekin:

  1. Les Schtroumpfs noirs (1963)
  2. Le Schtroumpfissime (1965)
  3. La Schtroumpfette (1965)
  4. L'Œuf et les Schtroumpfs (1968)
  5. Les Schtroumpfs et le Cracoucass (1969)
  6. Le Cosmoschtroumpf (1970)
  7. L'Apprenti Schtroumpf (1971)
  8. Histoires de Schtroumpfs (1972)
  9. Schtroumpf Vert et Vert Schtroumpf (1973)
  10. La Soupe aux Schtroumpfs (1976)
  11. Les Schtroumpfs Olympiques (1983)
  12. Le Bébé Schtroumpf (1984)
  13. Les P'tits Schtroumpfs (1988)
  14. L'Aéroschtroumpf (1990)
  15. L'Étrange Réveil du Schtroumpf Paresseux (1991)
  16. Le Schtroumpf Financier (1992)

Beste lan batzukAldatu

Beste pertsonaia batzuen sortzailea ere izan zen, eta alde batetik Johan eta Pirlouit ditugu. 1952tik 1977ra 12 album argitaratu zituen, Pottokien arrakastak moztuta, eta hil ondoren Thierry Culliford semeak, Yvan Delportek eta Luc Parthoens-ek beste 4 lan argitara eman zituzten.

Beste aldetik, Benoît Brisefer-en abenturei dagokienez 1960tik 1978ra 8 liburu argitaratu zituen, eta 1993tik aurrera beste 6 lan Thierry Culliford eta Pascal Garrayren eskutik.

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Peyo