Millennium Trophy

Millennium Trophy (euskaraz Milurtekoaren Saria, irlanderaz Corn an Mhílaoise) urtero Sei Nazioen Torneoan Ingalaterra eta Irlandaren arteko irabazleari ematen zaion saria da.

Milurtekoaren Saria
Millennium Trophy
Sorrera 1989
Taldeak Ingalaterra Ingalaterra (20 Kopa)
Flag of Ireland rugby.svg Irlanda (14 Kopa)
Txapelduna Flag of Ireland rugby.svg Irlanda (2021)
Ingalaterra eta Irlandaren arteko partida.

HistoriaAldatu

Beste sari batzuekin parekatuz gero nahiko sari berria da, 1988an ezarri zen, Dublin hiriaren milurtekoa ospatu asmoz. 1989tik aurrerako garaikurrak Sei Nazioen Txapelketako partidan banatu dira. Garaikurrak berez bikingoen buruaren itxura du.

PalmaresaAldatu

Urtea Hiria (estadioa) Etxekoa Emaitza Kanpokoa  - -Berdin
1988 Dublin (Lansdowne Road) Irlanda 10-21   Ingalaterra 1 - 0 - 0
1989 Dublin (Lansdowne Road) Irlanda 3-16   Ingalaterra 2 - 0 - 0
1990 Londres (Twickenham)   Ingalaterra 23-0 Irlanda 3 - 0 - 0
1991 Dublin (Lansdowne Road) Irlanda 7-16   Ingalaterra 4 - 0 - 0
1992 Londres (Twickenham)   Ingalaterra 38-9 Irlanda 5 - 0 - 0
1993 Dublin (Lansdowne Road)   Irlanda 17-3 Ingalaterra 5 - 1 - 0
1994 Londres (Twickenham) Ingalaterra 12-13   Irlanda 5 - 2 - 0
1995 Dublin (Lansdowne Road) Irlanda 8-20   Ingalaterra 6 - 2 - 0
1996 Londres (Twickenham)   Ingalaterra 28-15 Irlanda 7 - 2 - 0
1997 Dublin (Lansdowne Road) Irlanda 6-46   Ingalaterra 8 - 2 - 0
1998 Londres (Twickenham)   Ingalaterra 35-17 Irlanda 9 - 2 - 0
1999 Dublin (Lansdowne Road) Irlanda 15-27   Ingalaterra 10 - 2 - 0
2000 Londres (Twickenham)   Ingalaterra 50-18 Irlanda 11 - 2 - 0
2001 Dublin (Lansdowne Road)   Irlanda 20-14 Ingalaterra 11 - 3 - 0
2002 Londres (Twickenham)   Ingalaterra 45-11 Irlanda 12 - 3 - 0
2003 Dublin (Lansdowne Road) Irlanda 6-42   Ingalaterra 13 - 3 - 0
2004 Londres (Twickenham) Ingalaterra 13-19   Irlanda 13 - 4 - 0
2005 Dublin (Lansdowne Road)   Irlanda 19-13 Ingalaterra 13 - 5 - 0
2006 Londres (Twickenham) Ingalaterra 24-28   Irlanda 13 - 6 - 0
2007 Dublin (Croke Park)   Irlanda 43-13 Ingalaterra 13 - 7 - 0
2008 Londres (Twickenham)   Ingalaterra 33-10 Irlanda 14 - 7 - 0
2009 Dublin (Croke Park)   Irlanda 14-13 Ingalaterra 14 - 8 - 0
2010 Londres (Twickenham) Ingalaterra 16-20   Irlanda 14 - 9 - 0
2011 Dublin (Aviva Stadium)   Irlanda 24-8 Ingalaterra 14 - 10 - 0
2012 Londres (Twickenham)   Ingalaterra 30-9 Irlanda 15 - 10 - 0
2013 Dublin (Aviva Stadium) Irlanda 6-12   Ingalaterra 16 - 10 - 0
2014 Londres (Twickenham)   Ingalaterra 13-10 Irlanda 17 - 10 - 0
2015 Dublin (Aviva Stadium)   Irlanda 19-9 Ingalaterra 17 - 11 - 0
2016 Londres (Twickenham)   Ingalaterra 21-10 Irlanda 18 - 11 - 0
2017 Dublin (Aviva Stadium)   Irlanda 13-9 Ingalaterra 18 - 12 - 0
2018 Londres (Twickenham) Ingalaterra 15-24   Irlanda 18 - 13 - 0
2019 Dublin (Aviva Stadium) Irlanda 20-32   Ingalaterra 19 - 13 - 0
2020 Londres (Twickenham)   Ingalaterra 24-12 Irlanda 20 - 13 - 0
2021 Dublin (Aviva Stadium)   Irlanda 34-18 Ingalaterra 20 - 14 - 0

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
  Ingalaterra 20 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2002, 2003, 2008, 2012, 2013, 2014, 2016, 2019, 2020
  Irlanda 14 1993, 1994, 2001, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2015, 2017, 2018, 2021

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu