Giuseppe Garibaldi Trophy

Giuseppe Garibaldi Trophy (euskaraz Giuseppe Garibaldi Saria, frantsesez Trophée Giuseppe Garibaldi eta italieraz Trofeo Giuseppe Garibaldi) urtero Sei Nazioen Txapelketan Frantzia eta Italiaren arteko partidako irabazleari eman ohi zaion saria da. Italiako errugbi selekzioa Sei Nazioen Txapelketara batu den azken selekzioa denez, beste sari batzuk baino ekitaldi gutxiago izan ditu oraindik.

Auld Alliance Trophy
Sorrera 2007
Taldeak Frantzia Frantzia (13 Kopa)
Italia Italia (2 Kopa)
Txapelduna Frantzia Frantzia (2021)
Frantziaren (zuriz) eta Italiaren (urdinez) arteko partida, Parisen 2012an.
Italiak (zuriz) 2011n lehen aldiz eskuratu zuen Giuseppe Garibaldi garaikurra.

HistoriaAldatu

Giuseppe Garibaldi iraultzailearen izena darama. Garibaldi Niza hirian jaio zen, garai hartan Sardiniako Erresumari zegokion gaur egun Frantzia da. Italiaren batasuna lortu zuen eta 1870an Frantzia-Prusia Gerran frantziako armadaren barnean egin zuen borroka. Guzti horregatik 2006an Frantziak eta Italiak urtero jokatzen zuten partidan garaikurra ematea erabaki zuten federazio biek. 2007an izan zuen aurreneko ekitaldia, Garibaldiren jaiotzaren bigarren mendeurrenean.

PalmaresaAldatu

Urtea Hiria (estadioa) Etxekoa Emaitza Kanpokoa  - -Berdin
2007 Erroma (Stadio Flaminio) Italia 3-39   Frantzia 1 - 0 - 0
2008 Paris (Stade de France)   Frantzia 25-13 Italia 2 - 0 - 0
2009 Erroma (Stadio Flaminio) Italia 8-50   Frantzia 3 - 0 - 0
2010 Paris (Stade de France)   Frantzia 46-20 Italia 4 - 0 - 0
2011 Erroma (Stadio Flaminio)   Italia 22-21 Frantzia 4 - 1 - 0
2012 Paris (Stade de France)   Frantzia 30-12 Italia 5 - 1 - 0
2013 Erroma (Stadio Olimpico)   Italia 23-18 Frantzia 5 - 2 - 0
2014 Paris (Stade de France)   Frantzia 30-10 Italia 6 - 2 - 0
2015 Erroma (Stadio Olimpico) Italia 0-29   Frantzia 7 - 2 - 0
2016 Paris (Stade de France)   Frantzia 23-21 Italia 8 - 2 - 0
2017 Erroma (Stadio Olimpico) Italia 18-40   Frantzia 9 - 2 - 0
2018 Paris (Stade de France)   Frantzia 34-17 Italia 10 - 2 - 0
2019 Erroma (Stadio Olimpico) Italia 14-25   Frantzia 11 - 2 - 0
2020 Paris (Stade de France)   Frantzia 35-22 Italia 12 - 2 - 0
2021 Erroma (Stadio Olimpico) Italia 10-50   Frantzia 13 - 2 - 0

GaraipenakAldatu

Selekzioa Garaipenak Urteak
  Frantzia 13 2007, 2008, 2009, 2010, 2012, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021
  Italia 2 2011, 2013

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu