Josep Piera i Rubió (Beniopa, gaur egungo Gandia, 1947ko maiatzaren 30a-) idazle eta poeta valentziarra da, valentzieraz lan egiten duena.

Josep Piera

(1980)
Ahotsa
Bizitza
JaiotzaBeniopa (en) Itzuli1947ko maiatzaren 30a (76 urte)
Herrialdea Espainia
Familia
Ezkontidea(k)Marifé Arroyo (en) Itzuli  (1972 -
Hezkuntza
Hizkuntzakkatalana
gaztelania
Jarduerak
Jarduerakidazlea, poeta eta itzultzailea
Lan nabarmenak
Jasotako sariak
KidetzaKatalan Ikaskuntzaren Institutuko Filologia Saila
Associació d'Escriptors en Llengua Catalana

Oso egile emankorra da, eta arlo asko jorratu izan ditu. Mediterraneoko bazterrak ondo ezagutzen ditu, eta arabiera eta italiera ere ikasi izan ditu.

Bibliografia aldatu

Poesia aldatu

  • 1976 Renou: la pluja ascla els estels
  • 1978 Presoners d'un parèntesi
  • 1979 Crits baden la tarda melodiosa
  • 1980 El somriure de l'herba
  • 1980 Esborranys de la música
  • 1981 Mel-o-drama
  • 1981 Brutícia
  • 1983 Poemes de l'orient d'Al-Andalus
  • 1985 Maremar
  • 1987 Antologia
  • 1991 Dictats d'amor (poesia 1971-1991)
  • 1993 En blau
  • 1999 En el nom del mar
  • 2004 Cants i encants

Istorio laburrak aldatu

Eleberriak aldatu

  • 1978 Rondalla del retorn
  • 1982 El cingle verd
  • 1985 Estiu grec
  • 1986 Les quatre estacions
  • 1987 Un bellíssim cadàver barroc
  • 1993 Ací s'acaba tot
  • 1996 Seduccions de Marràqueix
  • 2000 El jardí llunyà
  • 2005 A Jerusalem
  • 2007 Puta postguerra (autobiografikoa)

Haur eta gazte literatura aldatu

  • 1985 La raboseta i el rabosot
  • 1986 Peret i Marieta
  • 1989 En la ciutat dels jocs

Saioak aldatu

  • 1983 "Narracions" d'Ernest Martínez Ferrando
  • 1983 El poetes aràbigo-valencians
  • 1995 Gandia i la Safor
  • 1995 El paradís de les paraules
  • 2000 Els arrossos de casa

Beste batzuk aldatu

  • 2001 Jo sóc aquest que em dic Ausiàs March
  • 2001 Francesc M. Miret, l'últim poeta romàntic
  • 2001 El temps feliç
  • 2003 Arran del precipici
  • 2020 Els fantàstics setanta 1969-1974. València: Magnànim.

Ikus, gainera aldatu

Kanpo loturak aldatu