Iker Camaño

txirrindulari bizkaitarra

Iker Camaño Ortuzar (Santurtzi, Bizkaia, 1979ko martxoaren 14a - ) Bizkaiko txirrindulari ohia da. Jubenil mailan Bizkaiko Txapelduna izan zen. 2002an, txirrindularitza profesionalean debutatu zuen Phonak taldearekin. Talde gizona da santurtziarra, hala ere, 2008an garaipena lortu zuen Vuelta a Chihuahuako etapa batean. Gaur egun Fuji-Servetto taldean dago.

Iker Camaño

Bizitza
JaiotzaSanturtzi1979ko martxoaren 14a (45 urte)
Herrialdea Bizkaia, Euskal Herria
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Saunier Duval-Prodir 2007-2009
Phonak Hearing Systems 2002-2003
Euskaltel-Euskadi 2004-2006
Endura Racing 2010-2012
Bora-Argon 18 2013-2014
 

Palmaresa aldatu

1997

1998

1999

2001

2008

2011

2012

Taldeak aldatu

Urtea Taldea
2009 Fuji-Servetto
20072008 Saunier Duval-Prodir
20042006 Euskaltel-Euskadi
20022003 Phonak

Sariak aldatu

"Santurtzi 2012" saria jaso zuen bere kirol ibilbideagatik.

Erreferentziak aldatu

Kanpo estekak aldatu