Gorbeia Suzien mendi lasterketa


Gorbeia Suzien mendi lasterketa Bizkaiko Arratia eskualdeko Zeanuri udalerrian hasi eta bukatzen den mendi lasterketa da, inguruko hiru mendi igotzen direna, tartean Gorbeia. Skyrunner World Series txapelketako lasterketa da.

Gorbeia Suzien
Antolatzailea Zeanuriko udala eta Joko Alai Elkartea
Sorrera 2012
Tokia Zeanuri (Bizkaia)
Modalitatea mendi lasterketa
Distantzia 32 km
Garaipen gehien Gizonezkoak:
Errumania Ionut Zinca (3)
Emakumezkoak:
hainbat (1)
Errekorrak Gizonezkoak (2023):
2:57:10 Espainia A. Santamaría
Emakumezkoak (2023):
3:34:25 Frantzia C. Geoffray
Txapeldunak Gizonezkoak (2023):
Espainia Alain Santamaría
Emakumezkoak (2023):
Frantzia Clémentine Geoffray
Webgunea www.gorbeiasuzien.eus

Ibilbidea

aldatu

Hasiera batean 28 kilometrotako ibilbidea egiten zen; Zeanuri - Lekanda - Aldamin - Gorbea - Zeanuri. 2016an mendien ordena aldatu zen, Gorbeia eta Aldamin trukatuz eta ordutik 32 kilometrotako ibilbidea egin behar dute lasterkariek. 2.400 metrotako desnibel positiboa du.

Bigarren lasterketa bat ere badago, Gorbeia Suzien laburra, 21 kilometrokoa (D+ 1200m).

Palmaresa

aldatu
Urtea Gizonezkoa Denbora Emakumezkoa Denbora
2012   Ionut Zinca 2:29:24   Oihana Kortazar 3:06:25
2013   Ionut Zinca 2:28:27   Leire Agirrezabalaga 3:03:42
2014   Ionut Zinca 2:46:16   Maite Maiora 3:14:42
2015   Manuel Merillas 2:57:01   Laura Orgué 3:29:26
2016   Luis Alberto Hernando 3:00:20   Andrea Gil 3:48:52
2017[1]   Aritz Egea 3:02:55   Ingrid Mutter 3:37:47
2018 ez zen jokatu
2019[2]   Aritz Egea 3:07:33   Yngvild Kaspersen 3:34:32
2020 ez zen jokatu
2021[3]   Zaid Ait Malek 3:03:40   Denise Dragomir 3:39:47
2022[4]   Nico Molina 3:08:26   Noemie Vachon 3:49:37
2023   Alain Santamaría 2:57:10 (R)   Clémentine Geoffray 3:34:25 (R)
  • 2016tik ibilbide berria.

Garaipenak

aldatu

Gizonezkoak

aldatu
Lasterkaria Garaipenak Urteak
  Ionut Zinca 3 2012, 2013, 2014
  Aritz Egea 2 2017, 2019
hainbat 1 ...

Emakumezkoak

aldatu
Lasterkaria Garaipenak Urteak
hainbat 1 ...

Erreferentziak

aldatu
  1. «Egea eta Mutter, garaile Gorbeia Suzien mendi-lasterketan» EITB 2017-10-07 (Noiz kontsultatua: 2022-10-09).
  2. kudeatzailea; kudeatzailea. (2019-09-29). «ARITZ EGEAK ETA YNGVILD KASPERSEN-EK IRABAZI DUTE GORBEIA SUZIEN TERNUA 2019 MENDI LASTERKETA» Lasterketak.eus (Noiz kontsultatua: 2022-10-09).
  3. kudeatzailea; kudeatzailea. (2021-09-26). «ZAID AIT MALEK-EK ETA DENISA DRAGOMIRREK IRABAZI DUTE GORBEIA SUZIENEN ZORTZIGARREN EDIZIOA» Lasterketak.eus (Noiz kontsultatua: 2022-10-09).
  4. SL, TAI GABE DIGITALA. (2022-10-08). «Tontorretik gertu geratu dira Onditz Iturbe eta Oihana Azkorbebeitia Gorbeia Suzienen ostean» naiz: (Noiz kontsultatua: 2022-10-09).

Kanpo estekak

aldatu