Ireki menu nagusia

Fito Cabrales edo jaiotzez Adolfo Cabrales Mato (Bilbo, 1966ko urriaren 6a) rock abeslari eta gitarrajole bizkaitar erdalduna da.

Fito Cabrales
Fito cabrales.jpg
Bizitza
Izen osoa Adolfo Cabrales Mato
Jaiotza Bilbo1966ko urriaren  6a (53 urte)
Herrialdea  Bizkaia, Euskal Herria
Bizilekua Bilbo
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak abeslaria eta gitarra-jotzailea
Genero artistikoa rock and rolla
Musika instrumentua gitarra
ahotsa
Diskoetxea DRO Itzuli
IMDb nm2137220
www.fitoyfitipaldis.com/

Zabala auzo bilbotarrean jaio eta hiriko giro degradatuetan nerabezaro gogorra igaro zuen, bai eta drogekiko menpekotasuna pairatu ere.

Musika arloan azkenean arrakasta lortu du hala Euskal Herrian nola kanpoan ere, lehenik eta behin Platero Y Tu taldearekin eta geroago batez ere Fito & Fitipaldisekin.

DiskografiaAldatu

Platero y TúAldatu

  • Voy a acabar borracho, (1991), Wellcome.
  • Burrock'n'roll, (1992), DRO.
  • Muy deficiente, (1992), DRO.
  • Vamos tirando, (1993), DRO.
  • Hay poco Rock & roll, (1994), DRO
  • A pelo, (en directo, 1996), DRO
  • 7, (1997), DRO
  • Correos, (2000), DRO
  • Hay mucho Rock & roll, Volumen I (2002) eta Volumen II (2005), DRO

Extrechinato y TúAldatu

  • Poesía Básica, (2001), DRO

Fito & FitipaldisAldatu

  • A puerta cerrada, (1998), DRO
  • Los sueños locos, (2001), DRO
  • Lo más lejos a tu lado, (2003), DRO
  • Vivo para contarlo, (zuzenean, 2004), DRO
  • Por la boca vive el pez, (2006), DRO

Beste batzukAldatu

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu