Fito Cabrales

euskal musikagilea

Fito Cabrales edo jaiotzez Adolfo Cabrales Mato (Bilbo, 1966ko urriaren 6a) rock abeslari eta gitarrajole bizkaitar erdalduna da.

Fito Cabrales
Fito cabrales.jpg
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakAdolfo Cabrales Mato
JaiotzaBilbo1966ko urriaren 6a (55 urte)
Herrialdea Bizkaia, Euskal Herria
BizilekuaLaukariz
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jarduerakabeslaria, gitarra-jotzailea eta musikagilea
Altuera1,70 metro
Genero artistikoarock and rolla
Musika instrumentuagitarra
ahotsa
DiskoetxeaDRO (en) Itzuli

fitoyfitipaldis.com
IMDB: nm2137220 Musicbrainz: 4ec9bd3b-0c6e-42cd-9d2a-b028379c24cd Songkick: 2464711 Edit the value on Wikidata

Zabala auzo bilbotarrean jaio eta hiriko giro degradatuetan nerabezaro gogorra igaro zuen, bai eta drogekiko menpekotasuna pairatu ere.

Musika arloan azkenean arrakasta lortu du hala Euskal Herrian nola kanpoan ere, lehenik eta behin Platero Y Tu taldearekin eta geroago batez ere Fito & Fitipaldisekin.

DiskografiaAldatu

Platero y TúAldatu

  • Voy a acabar borracho, (1991), Wellcome.
  • Burrock'n'roll, (1992), DRO.
  • Muy deficiente, (1992), DRO.
  • Vamos tirando, (1993), DRO.
  • Hay poco Rock & roll, (1994), DRO
  • A pelo, (en directo, 1996), DRO
  • 7, (1997), DRO
  • Correos, (2000), DRO
  • Hay mucho Rock & roll, Volumen I (2002) eta Volumen II (2005), DRO

Extrechinato y TúAldatu

  • Poesía Básica, (2001), DRO

Fito & FitipaldisAldatu

Beste batzukAldatu

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu