Ireki menu nagusia

Celtas Cortos Valladolideko (Gaztela) musika taldea da, 1986an sortua eta 1980ko hamarkadaren amaieran eta 1990eko hamarkadaren hasieran arrakasta handia lortu zuena folk, rock eta beste estilo batzuk nahastuz.

Celtas Cortos
Celtas Cortos en Extremúsika 2006.jpg
2006an, Extremúsikan zuzenean.
Datuak
Jatorria Valladolid
Musika mota rock, folk
Urteak 1986 - egun
Produkzioa
Diskoetxea(k) Dro
Taldekideak
Jesús Cifuentes
Nacho Castro
Carlos A. Soto
Goyo Yeves
Nacho Martín
Luís M. de Tejada
Óscar García "Vinagre"
César Cuenca
Informazio gehigarria
MusicBrainz e41b4871-a98d-494a-8cea-b9ba1a3ade1b
www.celtascortos.com

Letrei dagokienez, eduki sozial eta politikoak dituzte, besteak beste bakezaletasuna eta ekologiaren aldekoak.

Eduki-taula

TaldekideakAldatu

DiskografiaAldatu

Urtea Izenburua Diskoetxea
1988 Así es como suena Folk Joven
1989 Salida de emergencia Twins
1990 Gente impresentable Twins
1991 Cuéntame un cuento DRO/Gasa
1993 Tranquilo majete DRO/Gasa
1988 ¡Vamos! WEA
1996 En estos días inciertos... WEA
1997 Nos vemos en los bares WEA
1998 El alquimista loco WEA
1999 The best of Celtas Cortos WEA
1999 Tienes la puerta abierta WEA
2001 Grandes éxitos, pequeños regalos WEA
2002 Gente distinta WEA
2003 C'est la vie WEA
2003 Colección WEA
2004 Celtificado 100x100 WEA
2006 20 soplando versos WEA
2008 40 de abril DRO
2010 Introversiones DRO
2012 Vivos y directos DRO
2014 Contratiempos Warner

Celtas Cortos euskarazAldatu

2010ean, Introversiones diskoan, "Aita-semeak" euskal kanta klasikoa jaso zuten.[1] Disko horretan taldeak haiengan eragin berezia izan zituzten folk-kanta ezagunak bildu zituzten.

ErreferentziakAldatu

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Celtas Cortos