André Leducq

txirrindulari frantziarra

André Leducq (1904ko otsailak 27-1980ko ekainak 18) Frantziako Tourra 1930rean eta 1932an irabazi zuen txirrindulari profesional frantziar bat izan zen.

André Leducq
André Leducq 1931 1.JPG
Bizitza
Izen osoaAndré Raymond Leducq
JaiotzaSaint-Ouen1904ko otsailaren 27a
Herrialdea Frantzia
HeriotzaMarseilla1980ko ekainaren 18a (76 urte)
Hobiratze lekuaBagneuxko hilerria
Hezkuntza
Hizkuntzakfrantsesa
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 
Posizio edo espezialitateaEsprinterra

BiografiaAldatu

Saint-Ouen herrian jaio zen. Bi aldiz munduko txapeldun izan zen zaletuen mailan, 1927an profesionaletara pasa aurretik. Hurrengo urtean Paris-Roubaix irabazi zuen eta Frantziako Tourrean bigarren izan zen, bere ospea bere umore onagatik ere ezarriz. Bere beste garaipen garrantzitsuen artean Frantziako Tourreko bi garaipenak (non 9 partehartzetan 25 etapa garaipen lortu zituen) eta 1931ko Paris-Tours daude.

Erretiratu ondoren, 1950eko hamarkadan parte hartu zuen txirrindularitza talde bat sortu zuen.

PalmaresaAldatu

1927

1928

1929

1930

1931

1932

1933

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 1927 1928 1929 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938
  Frantziako Tourra 4. 2. 11. 1. 10. 1. 31. 17. 30.

Kanpo estekakAldatu



Aurrekoa
Maurice De Waele
Frantziako Tourraren irabazlea
1930
Ondorengoa
Antonin Magne


Aurrekoa
Antonin Magne
Frantziako Tourraren irabazlea
1932
Ondorengoa
Georges Speicher