UCI World Tour

UCI WorldTour» orritik birbideratua)
Uci world tour logo.jpg

UCI World Tour (2009–2010: UCI World Ranking) eliteko errepideko txirrindularitza lasterketa guztien multzoak osatzen du, 2009ko urtarrilatik aurrera Txirrindularitzaren Nazioarteko Batasuna eta Hiru Itzuli Handien antolatzaileen arteko akordioaren ondorioz urte osoko egutegi batean antolatuak daude.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
2011  Philippe Gilbert  Cadel Evans  Joaquim Rodríguez
2012  Joaquim Rodríguez  Bradley Wiggins  Tom Boonen
2013  Joaquim Rodríguez  Chris Froome  Alejandro Valverde
2014  Alejandro Valverde  Alberto Contador  Simon Gerrans
2015  Alejandro Valverde  Joaquim Rodríguez  Nairo Quintana
2016  Peter Sagan  Nairo Quintana  Chris Froome
2017  Greg Van Avermaet  Chris Froome  Tom Dumoulin
2018  Simon Yates  Peter Sagan  Alejandro Valverde
2019
2020
2021
2022
2023

Kanpo estekakAldatu