Ireki menu nagusia

Rose Arianna McGowan (Certaldo, Italia, 1973ko irailaren 5ean) aktorea da. Hainbat telesailetan eta filmetan agertu da, besteak beste Charmed telesailean (Paige Halliwell rolean) eta Scream filmean (Tatum Riley rolean).

Rose McGowan
Rose McGowan 2012.jpg
Bizitza
Jaiotza Certaldo1973ko irailaren  5a (45 urte)
Herrialdea  Ameriketako Estatu Batuak
Bizilekua Los Angeles
Familia
Ezkontidea(k) Davey Detail Itzuli  (2013-10-12 -  2016)
Bikotea(k) Robert Rodriguez
Jarduerak
Jarduerak telebista-aktorea, zinema aktorea, aktorea, errealizadorea, abeslaria eta modeloa
Altuera 1,64 metro
Kidetza Silence Breakers Itzuli
Musika instrumentua ahotsa
IMDb nm0000535
www.rose-mcgowan.com

BizitzaAldatu

Italian jaio zen. Aita, Daniel, misiolaria eta italiar kapilauaren liderra izan zuen. Hiru urterekin modelo hasi zen lan egiten. Hamar urte zituela AEBra joan zen bizitzera bere familiarekin, Oregonera. Hamahiru urte bete zituenetik aurrera, epe laburreko hainbat lanetan aritu zen, adibidez zerbitzari. Hamabost urte zituela bere gurasoengandik emantzipatu zen.

Marilyn Manson eta Robert Rodriguez izan ditu mutil lagun, eta 2013an Davey Detailekin ezkondu zen.

FilmografiaAldatu

Filmak
Urtea Filma Pertsonaia Oharrak
1992 Encino Man Nora
1995 The Doom Generation Amy Blue
1996 Bio-Dome Denise
1996 Kiss & Tell Jasmine Hoyle
1996 Scream Tatum Riley
1997 Going All the Way Gale Ann Thayer
1997 Seed Miriam Film laburra
1997 Nowhere Valley Chick #3 Cameo
1997 Lewis and Clark and George George
1998 Southie Kathy Quinn
1998 Phantoms Lisa Pailey
1998 Devil in the Flesh Debbie Strand
1999 Jawbreaker Courtney Shayne
1999 Sleeping Beauties Sno Blo Film laburra
2000 Ready to Rumble Sasha
2000 The Last Stop Nancy
2001 Strange Hearts Moira Kennedy
2001 Monkeybone Miss Kitty
2002 Stealing Bess Debbie Dinsdale
2006 The Black Dahlia
2007 Grindhouse – Planet Terror Cherry Darling
2007 Grindhouse – Death Proof Pam
2008 Fifty Dead Men Walking Grace Sterrin
2010 Machete Boots McCoy
2010 Dead Awake Charlie Scheel
2011 Conan the Barbarian Marique
2011 Rosewood Lane Sonny Blake
2014 The Tell-Tale Heart Ariel
2014 Rise of the Lonestar Ranger Madeline
2014 Dawn Zuzendaria Film laburra
Telebista
Urtea Telesaila Pertsonaia Oharrak
1990 True Colors Suzanne
2001 What About Joan? Maeve McCrimmen
2001 The Killing Yard Linda Borus Telefilma
2001–2006 Charmed Paige Matthews 112 atal
2005 Elvis Ann-Margret Minisaila
2009 Nip/Tuck Dr. Theodora 'Teddy' Rowe 5 atal
2011 Law & Order: Special Victims Unit Cassandra Davina
2011 The Pastor's Wife Mary Winkler Telefilma
2013–2014 Once Upon a Time Cora 2 atal
2014–egun Chosen Josie Acosta