Ireki menu nagusia

Onika Tanya Maraj, ezagunagoa Nicki Minaj goitizen artistikoaz, (Port-of-Spain, Trinidad eta Tobago, 1982ko abenduaren 8a) rap eta hip hop estiloetan diharduen musika konposatzaile eta abeslaria da.

Nicki Minaj
Nicki Minaj 3, 2012.jpg
Bizitza
Izen osoa Onika Tanya Maraj
Jaiotza Port-of-Spain1982ko abenduaren  8a (36 urte)
Herrialdea  Trinidad eta Tobago
 Ameriketako Estatu Batuak
Talde etnikoa afro-amerikarra
indo-karibearra
Hezkuntza
Heziketa Fiorello H. LaGuardia High School Itzuli
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak musikagilea, aktorea, abeslaria, ahots-aktorea, ekintzailea, kantugilea, egile abeslaria, zinema aktorea, raperoa, artista, musikaria, artista plastikoa, enpresaburua, modeloa, zerbitzaria eta irrati-esataria
Enplegatzailea(k) Red Lobster Itzuli
Jasotako sariak
Nominazioak
Genero artistikoa popa
dance popa
hip hopa
R&B garaikidea
synth-popa Itzuli
rhythm and bluesa
dancea
dancea
Musika instrumentua ahotsa
Diskoetxea Cash Money Records Itzuli
Republic Records
Young Money Entertainment Itzuli
Sinesmenak eta ideologia
Erlijioa kristautasuna
IMDb nm3747326
mypinkfriday.com

DiskografiaAldatu

Estudio albumak
Mixtapeak
  • 2007: Playtime Is Over (DJ Big Mike & Dirty Money Records-ekin batera)[1]
  • 2008: Sucka Free (Lil' Wayne-rekin batera)[2]
  • 2009: Beam Me Up Scotty (DJ Holiday & Trapaholics-rekin batera)[3]
  • 2010: Barbie World
  • 2011: Barbie´s Back
Singleak
Sustapen singleak

ErreferentziakAldatu

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Nicki Minaj