Marie-José Pérec

Marie-José Perec (Basse-Terre, 1968ko maiatzaren 9a) frantziar korrikalari ohia da, 200 eta 400 metroko lasterketetan aditua.

Marie-José Pérec
Perec Atlanta 1996.jpg
Bizitza
JaiotzaBasse-Terre1968ko maiatzaren 9a (53 urte)
Herrialdea Frantzia
Hezkuntza
HeziketaESSEC Business School
Hizkuntzakfrantsesa
Irakaslea(k)Jacques Piasenta (en) Itzuli
Jarduerak
Jarduerakabiadura-lasterkaria eta atleta
Atletismoa
Kirol diziplinak abiadura-lasterketa
Errekorrak
Berezitasuna Irizpidea Data M
Marka pertsonalak
Berezitasuna Lekua Data M
 
EntrenatzaileaFernand Urtebise (en) Itzuli
Pisua60 kilogramo
Altuera180 zentimetro
Jasotako sariak

IMDB: nm1663542 Twitter: marijoperec IAAF: 63353 Olympic.org: marie-jose-perec Edit the value on Wikidata

PalmaresaAldatu

Urtea Txapelketa Egoitza Postu Proba Emaitza
1989 Europako Indoor Txapelketa Haga 1.a 200 m 23,21
1989 Munduko Indoor Txapelketa Budapest 6.a 200 m 23,99
1990 Europako Atletismo Txapelketa Split 3.a 400 m 50,84
1991 Munduko Atletismo Txapelketa Tokio 1.a 400 m 49,13
1992 Olinpiar Jokoak Bartzelona 1.a 400 m 48,83
1992 Munduko Atletismo Kopa Habana 1.a
2.a
200 m
4x100 m
23,07
44,02
1993 Munduko Atletismo Txapelketa Stuttgart 4.a 200 m 20,20
1994 Europako Atletismo Txapelketa Helsinki 1.a
1.a
400 m
4x400 m
50,33
3:22,34
1995 Munduko Atletismo Txapelketa Göteborg 1.a 400 m 49,28
1996 Olinpiar Jokoak Atlanta 1.a
1.a
200 m
400 m
22,12
48,25
Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Marie-José Pérec  
  Artikulu hau Frantziako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.