La Basu

Rap abeslari bilbotarra

La Basu (Etxebarri, 1983ko urtarrilaren 6a) (benetako izena Elena Caballero Villanueva) Etxebarriko rap abeslaria da.

La Basu
LaBasu20181121.jpg
Bizitza
Izen osoa Elena Caballero
Jaiotza Etxebarri1983ko urtarrilaren 6a (37 urte)
Herrialdea  Bizkaia, Euskal Herria
Hezkuntza
Hizkuntzak euskara
gaztelania
Jarduerak
Jarduerak abeslaria
Musika instrumentua ahotsa

IbilbideaAldatu

1990 hamarkadan hasi zen rapeatzen. Raparen munduan Euskal Herrian zegoen emakume bakarretako bat zen eta 1999an emakumezkoen talde bat eratu zuen, Jungla Urbana. 2001 urtean #k maketa kaleratu zuen, baina, osasun arazoen erruz 2002an eskenatokiak utzi behar izan zituen.

2013an itzuli zen Remixes maxiarekin eta 2015ean Aire es vida diska plazaratu zuen.[1] Bertan, Aneguria abeslariarekin batera, "Trakamatraka" abestia argitaratu zuen euskaraz. 2016an euskara hutsezko EPa atera zuen, Izotz erregina.

2019an Etxebarriko, bere jaioterria, jaien hasiera iragarri zuen suziria bota eta aldarripen pregoia ere irakurriko zuen.[2]

DiskografiaAldatu

  • #k (2001), maketa
  • Remixes (2013), maxia
  • Aire es vida (2015, autoekoizpena), LP
  • Izotza Erregina (2016, Taupaka), EP [3]
  • Ni naiz izotz erregina (2017, autoekoizpena)[4]

ErreferentziakAldatu

  1. EiTB. La Basu: 'Rapa borroka-musika da; nire bizimodua'. . Noiz kontsultatua: 2017-09-26.
  2. West, Javi. «Inprobisaziozko pregoian, aldarrikapenak» Berria . Noiz kontsultatua: 2020-04-15.
  3. La Basu - Euskal Hip Hop Herria. . Noiz kontsultatua: 2017-09-26.
  4. Ni naiz izotz erregina. . Noiz kontsultatua: 2017-12-03.

Kanpo loturakAldatu

  Artikulu hau musikari buruzko zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.