Ireki menu nagusia

La Basu (Etxebarri, 1983ko urtarrilaren 6a) (benetako izena Elena Caballero Villanueva) Etxebarriko rap abeslaria da.

La Basu
LaBasu20181121.jpg
Bizitza
Izen osoa Elena Caballero Villanueva
Jaiotza Etxebarri1983ko urtarrilaren  6a (36 urte)
Herrialdea  Bizkaia, Euskal Herria
Jarduerak
Jarduerak abeslaria
Musika instrumentua ahotsa

Eduki-taula

IbilbideaAldatu

1990 hamarkadan hasi zen rapeatzen. Raparen munduan Euskal Herrian zegoen emakume bakarretako bat zen eta 1999an emakumezkoen talde bat eratu zuen, Jungla Urbana. 2001 urtean #k maketa kaleratu zuen baina osasun arazoen erruz 2002an eskenatokiak utzi behar izan zituen.

2013an itzuli zen Remixes maxiarekin eta 2015ean Aire es vida diska plazaratu zuen.[1] Bertan Aneguria abeslariarekin batera "Trakamatraka" abestia sartu zuen euskaraz. 2016an euskara hutsezko EPa atera zuen, Izotz erregina.

DiskografiaAldatu

  • #k (2001), maketa
  • Remixes (2013), maxia
  • Aire es vida (2015, autoekoizpena), LP
  • Izotza Erregina (2016, Taupaka), EP [2]
  • Ni naiz izotz erregina (2017, autoekoizpena)[3]

ErreferentziakAldatu

  1.   EiTB La Basu: 'Rapa borroka-musika da; nire bizimodua' . Noiz kontsultatua: 2017-09-26 .
  2.   La Basu - Euskal Hip Hop Herria . Noiz kontsultatua: 2017-09-26 .
  3.   Ni naiz izotz erregina . Noiz kontsultatua: 2017-12-03 .

Kanpo loturakAldatu