Ireki menu nagusia

José Luis Ozores Puchol (1923ko ekainaren 18a, Madril - 1968ko maiatzaren 10a, Madril) espainiar aktore bat izan zen.

José Luis Ozores
Bizitza
Izen osoa José Luis Ozores Puchol
Jaiotza Madril1923ko ekainaren  18a
Herrialdea  Espainia
Heriotza Madril1965eko maiatzaren  10a (41 urte)
Hobiratze lekua San Justoren hilerria
Heriotza modua : Esklerosi anizkoitza
Familia
Aita Mariano Ozores Francés
Ama Luisa Puchol
Seme-alabak
Anai-arrebak
Familia
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak aktorea
Jasotako sariak
Izengoitia(k) Peliche
IMDb nm0654845

Maiz, tipo koitadu eta izaera apalegikoak antzeztu izan zituen, baina baita bizitzan aurrera egiten eta oztopoak gainditzen saiatuak ere, alegia, Espainiako Gerra Zibilaren ondorengo garaiko Diktadura Frankistak herri txikietako espainiar gizaseme gazte arruntaz zineman islatu nahi zuen irudia, garai hartan estualdi ekonomikoak pairatzen ari ziren ikusle askok zinemetako pantailetan ikusi eta pertsonaiarekin identifikatzen baitziren, hortaz, maila baxu edo ertaineko edozein espainiarrei ongi eroriko litzaiokeen tipo zintzoa eta onbera.

Antzerkian sustraiak oso errotuak zituen familia bateko senidea izan zen: bere gurasoak Mariano Ozores Francés eta Luisa Puchol aktoreak izan ziren, eta anaiak berriz, Mariano (1926), zuzendaria eta gidoilaria, eta Antonio (1928-2010), aktorea. Adriana Ozores (1959) eta Mariano eta Pelayo (1961) biki eta aktoreen aita da eta Emma Ozores (1961) aktorearen osaba.

1944an zineman estreinatu zen, halere, ospea eman zion filma Recluta con niño (1956) izan zen. Zoritxarrez, gazterik hil zen, 1963an, aurrez jada 1959tik aurrera gurpildun-eserleku batean egotera derrigortu zuen esklerosi anizkoitzak jota, eta zinemagintzan etorkizun oparoa zuela.

FilmografiaAldatu

  • Hoy como ayer (1965)
  • La hora incógnita (1963)
  • Alegre juventud 1962
  • Sabían demasiado 1962
  • Su Alteza la niña 1962
  • Suspendido en sinvergüenza 1962
  • Margarita se llama mi amor 1961
  • Salto mortal 1961
  • ¡Aquí están las vicetiples! 1960
  • Ahí va otro recluta 1960
  • El casco blanco 1959
  • Las dos y media y ... Veneno 1959
  • Un ángel tuvo la culpa 1959
  • El gafe 1958
  • Parque de Madrid 1958
  • El aprendiz de malo 1957
  • El fotogénico 1957
  • El hombre del paraguas blanco 1957
  • El puente de la paz 1957
  • El tigre de Chamberí 1957
  • La cenicienta y Ernesto 1957
  • Los ángeles del volante 1957
  • Calabuch 1956
  • La gran mentira 1956
  • La vida en un bloc 1956
  • Los ladrones somos gente honrada 1956
  • Pasaje a Venezuela 1956
  • ¡Aquí hay petróleo! 1955
  • Al fin solos 1955
  • Historias de la radio 1955
  • Juicio final 1955
  • La chica del barrio 1955
  • Recluta con niño1955
  • Buenas noticias 1953
  • El diablo toca la flauta 1953
  • Cabaret 1952
  • De Madrid al cielo 1952
  • El andén 1952
  • Encuentro en la ciudad 1952
  • Patio andaluz 1952
  • Pluma al viento 1952
  • Cuento de hadas 1951
  • Esa pareja feliz 1951
  • Habitación para tres 1951
  • El último caballo 1950
  • El camino de Babel 1944

Kanpo loturakAldatu