Gaztea maketa lehiaketa

gaztea irratiaren maketa lehiaketa

Gaztea maketa lehiaketa (aurretik Euskadi Gazteako maketa lehiaketa) Gaztea (aurretik Euskadi Gaztea) irratiak 1991. urtean abiatu zuen maketa lehiaketa da, urtero jokatzen dena.[1] Gerora ezagun egin diren talde askoren ibilbidearen hasiera lehiaketa honetan egon zen.

Gaztea irratiaren logoa.

1995. urtetik aurrera "entzuleen saria" ere ematen da. 2013an izan zen aldi bakarra talde berak lehiaketa irabazteaz gain entzuleen saria ere jaso zuena, Skasti taldeak hain zuzen ere.[1]

PalmaresaAldatu

Urtea Txapelduna Entzuleen saria
1991 E.H. Sukarra
1992 Sorotan Bele
1993 Hor Konpon eta Psicosis
1994 6nemen9
1995 Pi L.T. Latzen
1996 Fundiziyue Berri Txarrak
1997 Zea Mays Pano's Flat, Atxantatu, Debekatua
1998 Noraezean Feeling Good, Split 77, Txarkey, Behin betiko
1999 Kafha ez
2000 El Columpio Asesino Hira, Anger, Offset
2001 All Fools Day 2D1, Conflict Noise, Hi! Satelite
2002 Seiurte Biok, Ehiztari Beltza, Delorean
2003 Kerobia Kauta, Zer, Keike
2004 Kristina Solano Póg Mo Thón, Muted, Neu
2005 Khous Nuke
2006 Karelean Bisai
2007 Dynamo Noisex
2008 Lain Averno
2009 ez zen jokatu
2010 Zain Lorebeltz
2011 Enkore Larregi
2012 Belako Ebony Rose
2013 Skasti Skasti
2014 Smoke Idols Kometa
2015 Nazca Stai Zito
2016 Dekot Katez
2017 Empty Files Passepartout
2018[2] Hakima Flissi Silence
2019[3] Sua Trini Fox
2020[4] Raitx Kilimak

ErreferentziakAldatu

  1. a b «Maketa Lehiaketa, 27. irabazlearen bila» Euskal Irrati Telebista Noiz kontsultatua: 2020-11-14.
  2. «Hakima Flissi, Maketa Lehiaketaren 27. edizioko irabazlea» Euskal Irrati Telebista Noiz kontsultatua: 2020-11-14.
  3. «Sua, Maketa Lehiaketaren 28. edizioko irabazlea» Euskal Irrati Telebista Noiz kontsultatua: 2020-11-14.
  4. «Raitx, Maketa Lehiaketaren 29. edizioko irabazlea» Euskal Irrati Telebista 2020-06-25 Noiz kontsultatua: 2020-11-14.

Kanpo estekakAldatu