Ireki menu nagusia

Francesc Ribera i Toneu

Francesc Ribera i Toneu (Berga, Berguedà, 1967ko ekainaren 26a) kataluniar abeslari, musikari eta politikari bat da. Brams eta Mesclat musika taldeetako kidea da, bai eta Dijous Paella eta Aramateix taldeetako abeslaria ere.

Francesc Ribera i Toneu
Titot-5.jpg
Bizitza
Jaiotza Berga1967ko ekainaren 26a (52 urte)
Herrialdea  Katalunia
Hezkuntza
Hizkuntzak katalana
gaztelania
Jarduerak
Jarduerak politikaria, kultura-ekintzailea eta musikaria
Sinesmenak eta ideologia
Alderdi politikoa Herri Batasuneko Hautagaitza

2011tik Berga jaioterriko Udaleko zinegotzia da, CUP alderdia ordezkatuz.

DiskografiaAldatu

BramsAldatu

  • 1992: Amb el Rock a la faixa.
  • 1993: Ni un pas enrere.
  • 1994: La diplomàcia de la rebel·lia.
  • 1995: Cal seguir lluitant.
  • 1996: Brams al Liceu.
  • 1998: Nena de Nicaragua.
  • 1999: Tot és possible.
  • 2001: Aldea Global Thematic Park.
  • 2003: Energia.
  • 2005: Sempremés.
  • 2011: Oferta de diàleg.
  • 2014 – Anem tancant les portes a la por
  • 2017 – Demà

David Rosell-ekin bateraAldatu

  • 2000: Viatge efímer a la vall dels mots.
  • 2010: L'esca del pecat.

MesclatAldatu

  • 2002: Mesclat.
  • 2004: Manilla.
  • 2007: Cròniques colonials.
  • 2010: 2012

Dijous PaellaAldatu

  • 2005: Dijous Paella.

AramateixAldatu

Josep Maria CantimploraAldatu

  • 2000: Josep Maria Cantimplora i l'Orquestra Cloratita.
  • 2004: Hotel Acapulco. Live in Lloret.

Guillem de BerguedàAldatu

  • 2003: Guillem de Berguedà, obra completa musicada.

PoetristesAldatu

  • 2008: Onze nadals i un cap d'any.

LiburuakAldatu

  • Ribera, Francesc. Entestat en la independència. Ara Llibres, 2008. ISBN 9788492406234.
  • Ribera, Francesc; Creus, Jordi. Història de Catalunya al revés. La Magrana, 2012. ISBN 9788482643946.
  • Ribera, Francesc. L'assassinat de Guillem de Berguedà. Ara Llibres, 2015. ISBN 9788415645634.


Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Francesc Ribera i Toneu